111. Ordre

dilluns, 21 abril

365 PARAULES Avui he escrit un article a favor dels llibres, l’amor i la vida. No necessàriament en aquest ordre. En l’ordre invers, de fet. Crec.  

110. Viatge

diumenge, 20 abril

365 PARAULES Si planeges un viatge, busques allotjament per internet i comets la gosadia de llegir les opinions dels usuaris sobre els hotels, hostals o albergs que et pots permetre pagar, decidiràs anul·lar els vols i quedar-te a casa.    

109. Deure

dissabte, 19 abril

365 PARAULES De totes les frases de Gabriel García Márquez que s’han recordat aquests dies, em quedo amb aquesta: “El deure revolucionari d’un escriptor és escriure bé.”  

108. Gabo

divendres, 18 abril

365 PARAULES Jo també em vaig enamorar amb El amor en los tiempos del cólera. Fins sempre, mestre.

107. Estratègia

dijous, 17 abril

365 PARAULES Si no pots vèncer l’enemic, almenys no t’hi uneixis.  

106. Prejudicis

dimecres, 16 abril

365 PARAULES Desconfia dels prejudicis que creus que no tens. Desconfia de la creença que no els tens, vull dir. Potser són els que tens més arrelats. Que tant de bo no, eh? Però sol passar.

105. Castell

dimarts, 15 abril

365 PARAULES El llibreter gironí juga a fer preguntes al fill de cinc anys. Es nota que li agraden els nens, deu ser un bon avi, la Martina ha tingut sort. S’ha fet fosc i en Guillem assenyala la catedral de Girona. “A veure si saps què és aquell edifici tan gran, tot il·luminat”, diu […]

104. Inflexió

dilluns, 14 abril

365 PARAULES Com m’agraden els punts d’inflexió que marquen un futur en positiu. Els moments en què, a partir d’aleshores, tot anirà millor.  

103. Secret

diumenge, 13 abril

365 PARAULES M’ha calgut escriure un centenar de textos per comprovar que només els llegeix algú quan els faig córrer a través de les xarxes socials. Si els escric aquí i els deixo estar, hi són però és com si no hi fossin. I aquesta presència clandestina té un no sé què que m’agrada. Són […]

102. Racó

dissabte, 12 abril

365 PARAULES Tinc un racó de món a prop del cel, on treballo i escric. És un racó entre terrats. En un terrat hi ha la caseta de fusta que va fer l’avi als dos fills grans, ara hi juguen els dos petits. Des de l’altre terrat es veu el mar. Aquest racó de món […]

Les paraules i la vida

Vaig parir el blog per parlar amb alegria de la feina, la vida i les dificultats per casar una cosa i l’altra. D’aquí en va néixer el llibre ‘La feina o la vida’. Ara hi penjo coses que escric quan em cal posar paraules a la vida.

  • El llibre

  • Hemeroteca