22. Bellesa

dimecres, 22 gener

365 PARAULES

“Fes nones reiet/ fes nones fill meu/ que ets un angelet/  que ens ha portat Déu./ Li besa la cara/ el besa al front/ petons d’una mare/ al més bell del món.” Google m’aclareix que en realitat la cançó diu “lo més gran del món”, però la meva mare me la cantava dient “al més bell del món” i és així com la canto jo als meus fills.

“Per què dius que no saps si Déu existeix? Busca-ho a l’ordinador!”, em va deixar anar fa dos dies el fill de 5 anys. Gloriosa edat en què comences a entendre el món mentre creus en troncs que porten regals i penses que internet resol fins i tot els dubtes existencials.

Avui li canto a cau d’orella la meva versió d’aquesta cançó de bressol. Faig un malabarisme per esquivar la paraula Déu, que aparcaria la son i destaparia l’olla de preguntes. A part, estic emprenyada amb el nostre Déu inexistent: hem encetat l’any amb massa morts dels que se’n van abans d’hora. “Ets un angelet que ha vingut del cel”, canto, en veu prou baixa perquè la criatura no comenci a interrogar-me sobre el suposat origen celestial.

“Petons d’una mare al més bell del món”. I el nen (bonic com ell sol, la bellesa amb majúscula) s’aixeca de cop: “Vell? Per què em dius vell? Encara sóc jove!”

 

4 Comentaris a 22. Bellesa

 1. Judit's Gravatar Judit
  22 gener 2014 , 17:27 | Enllaç permanent

  Parlant d’estratègies #52paraules, potser el Llach et podria ser d’ajuda per la cançó de bressol… :)
  http://www.youtube.com/watch?v=HnCS5AkXCdI

 2. Toni's Gravatar Toni
  22 gener 2014 , 21:20 | Enllaç permanent

  Anem enrera cap el Big Bang. Segons la versió científica la vida es va originar al aparèixer la primera bactèria gràcies a una combinació de proteïnes i aminoàcids a una calor i humitat determinades, oi? Així l’energia que anomenem vida i que fa que creixem i ens reproduim fins que aquesta energia no ens deixi, segons aquesta versió, va sortir del no-res. Molt bé. A mi, però, em sembla més cabal l’existència de Déu.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Les paraules i la vida

Vaig parir el blog per parlar amb alegria de la feina, la vida i les dificultats per casar una cosa i l’altra. D’aquí en va néixer el llibre ‘La feina o la vida’. Ara hi penjo coses que escric quan em cal posar paraules a la vida.

 • El llibre

 • Hemeroteca