Tinguem l’orgasme en pau

diumenge, 15 desembre

Estic contenta i, en cas afirmatiu, és perquè tenim pregunta i data? Sí i sí. La imatge de consens és bona de portes enfora i de portes endintre? Sí i sí. L’acord és ampli i hàbil? Sí i sí. La victòria és avui més a prop que fa un any i que fa una setmana? Sí i sí. Se’ns gira feina per convèncer els actuals partidaris del sí-no que acabin votant sí-sí i per convèncer els partidaris del no que saltin al bloc positiu? Sí i sí. Rajoy reforça el sí-sí quan diu que no pot i, sobretot, que no vol? Sí i sí. La pregunta és fàcil d’entendre pels electors i als ulls del món sencer? Sí i sí. És problemàtica la interpretació del sí-no i pot ser una excusa per embolicar la troca? Sí i sí. La tercera via és una via morta però ha estat prou viva per colar-se a la pregunta? Sí i sí. Si realment l’independentisme té una majoria social, guanyarem tant si hem de dir que sí un cop com si ho hem de dir per duplicat? Sí i sí. Em sap greu que alguns s’hagin equivocat de foto i confio que s’acabaran afegint als qui defensen la democràcia? Sí i sí. M’agrada que la CUP no s’hagi desmarcat de l’acord a l’estil “sí crític” i m’agradaria que Iniciativa acabés fent campanya pel sí-sí? Sí i sí. Hem de tenir clar que, malgrat l’eufòria sobiranista d’aquests dies, encara hem de votar i encara hem de guanyar? Sí i sí. Era important tenir una pregunta útil per anar passant pantalles encara que no fos la pregunta que, d’entrada, hauríem plantejat? Sí i sí. És millor anar-hi junts per molt que hàgim de fer concessions pel camí? Sí i sí. Els polítics catalans han fet una bona feina i han demostrat que som un país madur, que vol ser i que serà? Sí i sí. El procés va avançant al ritme previst i en algun moment els derrotistes hauran d’admetre que això va de debò? Sí i sí. Tenim l’obligació moral d’aparcar d’una vegada la desconfiança paralitzadora i creure que això anirà bé? Sí i sí. Som on som gràcies a l’empenta de la societat civil però també gràcies a uns líders polítics que ho estan fent possible? Sí i sí. Tenim onze mesos per anar sumant partidaris del doble sí i per comprometre’ns tots plegats amb un projecte de futur seriós i il·lusionant? Sí i sí. Hem de continuar caminant de forma impecablement i radicalment democràtica? Sí i sí. És millor fer campanya en positiu que en negatiu, ni que sigui un doble positiu? Sí i sí. Se m’ha enganxat la doble afirmació i proposo que, per anar-ho practicant, diguem que sí i que sí cada cop que vulguem dir que sí? Sí i sí. M’estic responent a sobre i em ve de gust dir que sí dues vegades i tres i quatre i tantes com calgui, com la Meg Ryan quan fingeix l’orgasme a la meva comèdia preferida? Sí, sí, sí, sí i sí. Oh, God. Yes, yes.

(publicat a Nació Digital el 15 de desembre del 2013)

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>