La Gigafoto ens posa a prova

diumenge, 10 novembre

Ho confesso: sóc de les de Déu-meu-dóna’m-paciència-però-ahir (un altre dia ja discutirem què fa una atea negociant amb el de dalt). No he sabut mai esperar ni l’autobús ni l’ascensor. Les esperes se’m fan tan dolorosament insuportables com a la protagonista de la novel·la La dona veloç, d’Imma Monsó. La natura, tan sàvia com malparida, m’ha regalat embarassos de 42 setmanes, però ni així n’he après. Què més voldria que aprendre a acceptar el ritme del present, a donar temps al temps, a omplir la pica de mica en mica.

El 2014 potser farem la consulta, però la independència encara trigarà. El camí fa pujada: tot plegat no serà ni fàcil ni curt. Els independentistes tenim molta pressa, però ens haurem d’armar de paciència. I aquí és quan hem d’agrair un cop més la tasca excel·lent de l’Assemblea Nacional Catalana. No només ha estat decisiva perquè avancem amb pas ferm cap a la independència, sinó que ens està entrenant perquè tinguem una pressa controlada, perquè la pressa no ens faci ensopegar. El món no es va fer en un dia i un nou país no es fa en un pim pam.

Si la Gigafoto es fa pregar és pel nostre bé. La Via Catalana va ser un èxit tan absolut, tan indiscutible, tan aclaparador, que no ens cal certificar-lo amb més proves gràfiques. Havíem d’enviar un senyal inequívoc al món i ho vam fer amb escreix. Aquesta foto quilomètrica amb vocació de Sagrada Família només la volem per buscar-nos-hi, per mirar si hi sortim fent ganyotes o amb els ulls tancats. I per ensenyar-la als fills i néts que encara han de néixer, quan ens agafi per rememorar les batalletes de l’emancipació nacional. Com que no és una qüestió de vida o mort ni de reconeixement internacional, els companys de l’Assemblea s’ho han pres amb calma i han decidit entrenar-nos en el noble art de la paciència. Tot un detall.

La Gigafoto arribarà abans que la independència, però per poc. I si resulta que el procés s’accelera tant que arriba abans la independència que la Gigafoto, tampoc seré jo qui es queixi.

(publicat a Nació Digital el 10-11-2013)

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>