Visca Catalunya justa

dijous, 27 desembre

La independència és una oportunitat per repensar-nos, per reinventar-nos en positiu i, doncs, per millorar com a país? Sens dubte. Això vol dir que viurem en un món de flors i violes i romaní? Home, tampoc exagerem. Vol dir que serem allò que vulguem ser, que triarem el propi destí, almenys tant com el poden triar la resta d’estats europeus. I sí, seria fantàstic aprofitar l’ocasió per desestimar uns models socioeconòmics que ens han dut fins al catacrac actual. Ens tocarà engendrar un estat i ens convé a tots plegats crear-lo a partir d’uns valors i principis al servei dels drets col·lectius, evitant errors comesos pels que ho han provat abans. Però serem nosaltres, els ciutadans d’aquest país finalment lliure, els que decidirem qui i com ens governarà. És saludable imaginar que la Catalunya independent serà paradisíaca, però els que només combreguen amb el procés sobiranista a canvi del paradís fan trampa: no són ni de bon tros tan exigents amb l’Espanya infernal d’avui. Tinc una amiga tan perepunyetes a l’hora de buscar parella que va camí d’emular la tieta del Serrat, quan amb algun dels homes que ha descartat al llarg dels anys potser hauria estat raonablement feliç.

Sembla mentida i costa d’escriure, però que el procés cap a l’alliberament ens hagi enxampat en plena crisi econòmica pot tenir algun efecte col·lateral desitjable. Perquè el daltabaix dramàtic ens ha fet obrir els ulls. Alienats pel consumisme, hauríem continuat pagant i callant fins al dia del judici final. Però ja no es porta tirar de Visa, sinó abocar-nos a les coses essencials. L’amor, l’amistat, la solidaritat, el compromís, la cultura. De rebot i sense haver-ho demanat, ens estem tornant més bones persones. En aquest context, potser sí que construirem un país millor, més igualitari, més humà. On tothom tingui la possibilitat de viure una vida que valgui la pena.

Digueu-me on he de firmar perquè la Catalunya lliure sigui també una Catalunya culta i, sobretot, una Catalunya justa.

(publicat al número 22 de la revista Òmnium, hivern 2013)

1 Comentari a Visca Catalunya justa

  1. Kenneth's Gravatar Kenneth
    24 gener 2013 , 23:46 | Enllaç permanent

    Els que com tu creiem en una Catalunya més justa “signem” amb el nostre vot tot recolzant partits polítics que ens generen confiança (alguns cops perduda pel delit de poder dels dirigents). Jo encara tinc fe en la possibilitat d’una Catalunya independent, lliure de segons quins lligams, justa i solidària.
    Tant de bo quan formeu part del govern de l’Estat Català consulteu als que realment saben, aquelles persones expertes en el seu camp i que són font de coneixement imprescindible per FER un País com el que ens mereixem.

    Ni un pas enrere. Independència i Llibertat!

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>