Els adhesius de casa dels avis

dimarts, 13 novembre

NOU RAONS PER UN NOU PAÍS (3) *

Els meus pares van créixer sense sentir parlar de política. A les cases dels perdedors d’origen més humil, en plena postguerra, hi havia prou feina a tirar endavant. No en treien res de recordar a l’hora de sopar que havien guanyat els altres. L’anestèsia va durar tant que el maig del 1968 aquell noi i aquella noia del Poblenou (fill de murciana ell, filla de menorquí ella) estaven atabalats amb els preparatius de la boda ignorant que a París passava el que passava. No va ser fins a principis dels setanta que se’ls va despertar, i com!, la consciència antifranquista.

Aleshores els avis també van deixar de callar. Van començar a explicar als néts les meravelles d’una República que havia durat poc i el drama d’una dictadura que havia durat massa. Van visitar el Valle de los Caídos per poder escopir damunt la tomba de Franco. I en una tele en blanc i negre que cada divendres emetia l’Un, dos, tres de Kiko Ledgard van posar-hi dos adhesius, un del president Companys i un altre del president Macià, amb la bandera republicana de fons i dues paraules al peu: Visca Catalunya.

Aquells adhesius van durar més que els avis. Els duré enganxats a la memòria el dia que vegi proclamar la República catalana. I ho celebraré amb els meus pares: ja fa quaranta anys que van deixar de ser una generació anestesiada, i tenen pressa per trepitjar un país lliure.

 

* NOU RAONS PER UN NOU PAÍS és una sèrie d’articles de campanya a favor de la candidatura d’ERC-Catalunya Sí a les eleccions del 25N al Parlament de Catalunya.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Les paraules i la vida

Vaig parir el blog per parlar amb alegria de la feina, la vida i les dificultats per casar una cosa i l’altra. D’aquí en va néixer el llibre ‘La feina o la vida’. Ara hi penjo coses que escric quan em cal posar paraules a la vida.

  • El llibre

  • Hemeroteca