El jersei que ens escanya

dilluns, 15 octubre

Encara fa temps de màniga curta, però enceto l’operació canvi d’armaris, perquè a casa som molts (i, doncs, el procés és llarg) i perquè feina feta no té destorb. La calor ja no pot dilatar-se gaire més i és millor que el gir meteorològic ens enxampi preparats. El problema és que, mentre dura la transició, per molt que estiguem anant cap al fred i no hi hagi marxa enrere, no podem amagar del tot les sandàlies ni els tirants. Es veuen obligades a conviure en un mateix prestatge les samarretes de cotó amb les peces de llana, l’estiu que se’n va i l’hivern que vindrà. Que no es presenti cap fotògraf a deixar constància gràfica d’aquest caos, sisplau. O sí: passi passi que veurà el piset, però sàpiga que està desendreçat perquè som en el camí, tan apassionant com dolorós, d’enterrar allò que hem estat per descobrir un futur lluminós i possible.

Ens hem acostumat a anar tirant sense encallar-nos en maldecaps identitaris. Cada matí triem amb poc o molt encert la roba que durem fins al vespre, i en paus. Però en moments de canvi toca plantar-se davant del mirall per plantejar-nos qui som, què volem ser, què tenim i què voldríem tenir. S’imposa certa dosi de possibilisme: convé aplicar, ai, la perillosa política del peix al cove. No està el pati com per sortir a renovar-nos el vestuari de cap a peus. Ha arribat l’hora d’atrevir-nos a estrenar el magnífic vestit que sempre ens ha semblat massa bonic per dur els dies de cada dia, massa blau per ser veritat. I hem de prendre decisions vitals com la d’oblidar d’una vegada aquell jersei de coll alt caríssim que no ens ha afavorit mai i que ens escanya cada dia una mica més. Desprendre’ns del jersei incòmode serà, no en tinc cap dubte, un gran gest de llibertat.

(publicat a la revista Time Out Barcelona el 10 d’octubre del 2012)

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>