Sense wifi i amb forquilles

divendres, 28 setembre

Digues pel·li independent americana, digues Sundance, digues comèdia romàntica, digues diàlegs frescos i ja em tens tramant com m’ho munto per escapar-me als Verdi. M’ha passat amb Your sister’s sister, una cinta de Lynn Shelton que en espanyol han tingut la (mala) idea de traduir com El amigo de mi hermana. Fa una setmana que no penso en res més que en la futura Catalunya sobirana i necessito que m’entrin nous inputs al cap, ni que només sigui per entretenir l’espera fins al dia del referèndum.

A part, en un país lliure també seguirem dominats pel cor i pels impulsos, encara que a posteriori intentarem fer veure que ens manen el cervell i la raó. També ens trobarem protagonitzant embolics sentimentals sense haver-ho demanat. O sent-ne testimonis de primera fila. I sovint ens sentirem desubicats, fora del sistema solar, sense saber ni d’on venim ni on volem anar i sense cap T-10 a mà per poder agafar el metro i deixar-nos portar. La mort ens continuarà esguerrant els plans i l’amor ens continuarà fent plorar. Com passa als Estats Units, a la Unió Europea, a Suïssa i a qualsevol racó habitat.

“Te n’aniràs a casa del meu pare –ordena l’Iris al Jack–. No hi ha tele ni internet ni res, hi estaràs tu sol”. Ell pregunta: “No hi ha ni forquilles? Potser necessito punxar-me la cara”. Se n’hi va, però no està sol i les forquilles es fan servir en tot cas per punxar una altra cosa. I la història es complica d’aquella manera estúpida que se’ns complica a vegades l’existència. Per haver begut massa, per haver-nos precipitat, per haver actuat com si només els actes dels altres tinguessin conseqüències. Saps quan tens la sensació d’haver-te ficat en un bon merder? D’això va aquesta pel·lícula. I la vida, també.

(publicat a Time Out Barcelona el 19 de setembre del 2012)

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>