Petita història de Barcelona

dijous, 27 setembre
Mediterrània, 2012

Mediterrània, 2012

“Quan la mare era petita com el meu germà petit, no podies anar amb metro a la platja. A Barcelona no hi havia ni una platja com la d’ara ni un metro que hi arribés. Sona estrany, perquè la mare és gran, però tampoc tant. No és una àvia, i encara menys una besàvia. I, en canvi, va conèixer una ciutat tancada al mar, en què la gent havia d’agafar el tren o el sis-cents per anar-se a remullar o a prendre el sol (el sis-cents era un cotxe d’abans, rodó com un cargol). Sort dels Jocs Olímpics del 1992, que van servir com a excusa per fer una ciutat més maca. Els atletes van guanyar medalles i Barcelona va guanyar el mar on ara els meus germans i jo ens banyem cada estiu. Només sis parades de metro separen casa nostra de l’estació de Vila Olímpica: ens plantem a peu d’onada en vint minuts.”

Un recorregut turístic i històric per la capital catalana. Il·lustrat per Pilarín Bayés. Publicat en català, castellà, anglès, francès, italià, alemany, rus i japonès.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>