La vida desenfocada

divendres, 10 agost

Diria que he perdut unes ulleres de sol graduades. D’acord, no és tan greu com que et robin l’iPhone, però se m’acuden poques coses més imprescindibles que aquestes ulleres. M’agraden molt, no me’n podria comprar unes d’iguals perquè les vaig trobar en un outlet (si no em van costar un ull de la cara és justament perquè el model ha deixat de fabricar-se) i sóc incapaç de conduir sense dur-les: m’enlluerno. Però em temo que ja les he vist prou.

La constatació de la pèrdua dispara una projecció mental d’imatges encadenades. El dilluns que vaig anar a recollir les ulleres noves ara fa un any. El vestit que duia jo aquell dilluns. L’amic amb qui vaig quedar després de pagar-les i endur-me-les posades. Les vegades que m’he sentit protegida rere uns vidres tan foscos. El costum de treure’m les ulleres quan saludo algú pel carrer i vull que em reconegui. L’alleujament de cada cop que m’han caigut a terra però no s’han trencat.

Mentre les busco per racons on no han estat mai, començo un procés de dol curiós. M’intento autoconvèncer que les ulleres han desaparegut per algun motiu. Que potser representen un any sencer en què he tingut una visió desenfocada de la vida. Que si no se m’haguessin perdut, les hauria hagut de llençar jo mateixa al contenidor de rebuig, per enterrar records en una mena d’acte de psicomàgia. Que perdre-les, en fi, és el millor que em podia passar.

Fins que les trobo. I esborro el discurs consolador. Em dic que no he de perdre el món de vista. Que puc replantejar-me el futur sense renunciar a unes ulleres que m’encanten, m’aporten seguretat i em permeten veure les coses tal com són, encara que sovint (amb vidres graduats o a ulls nus) m’entesti a veure-les tal com voldria que fossin.

(publicat a Time Out Barcelona l’1 d’agost del 2012)

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>