Prefereixo morir d’èxit

dijous, 12 juliol

Febre del dissabte a la nit. Sala d’espera d’urgències. La criatura malalta se m’adorm a la falda i jo tuitejo per no desesperar. Perquè l’ambient no convida a l’optimisme, o perquè sóc masoquista de mena, escric pensaments de 140 espais sobre el meu últim fracàs. Que sí, d’acord, el fracàs seria haver desistit abans d’hora. No intentar-ho per por de fracassar és com suïcidar-se per por de morir. Però l’èxit no és haver-ho intentat, sinó haver-ho aconseguit. I quan ho intentes i no te’n surts, et consola poc pensar que has fet tot el que has pogut. Desenganyem-nos: quan ho intentes i no te’n surts, et sents un fracàs amb potes. I no tens altre remei que arrossegar la frustració amunt i avall, perquè la doctora que d’aquí a una estona em receptarà un antibiòtic contra l’otitis infantil (m’estrenaré pagant l’euro per recepta, oh yeah) no ha après enlloc a curar les infeccions de l’esperit.

Encara sort que a vegades ens en sortim. Fracassar t’ensenya coses, t’enforteix, et torna humil, et regala experiència. Però el que de debò t’ajuda a tirar endavant és saber que de tant en tant les ganes, la il·lusió i l’esforç es veuen recompensats. El que de debò t’ajuda és recordar aquella alegria que t’envaeix de cap a peus quan fas una aposta arriscada i sona la flauta. Diuen que l’èxit és aprendre a anar de fracàs en fracàs fins a la victòria final, que no són tan importants els èxits com els cops que t’has sabut aixecar després d’un fracàs. A mi no m’enganyen: perseguir els somnis sense abaratir-los és un gran què, però atrapar-los és infinitament millor.

El segrest a urgències es fa etern. O ens atenen aviat, o començaré a tuitejar sobre temes més transcendents. Encara sortiré de l’hospital creient en Déu.

(publicat a Time Out Barcelona el 4 de juliol del 2012)

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>