L’invent que no em cal

dijous, 26 juliol

Si mai s’inventa la teletransportació, amb mi que no hi comptin. Faré com l’Espinàs, que encara escriu a màquina al·legant que les prestacions de l’ordinador no li fan cap falta. M’agraden massa els trajectes. Seria molt més infeliç si desaparegués la distància temporal i mental entre un lloc i un altre. N’hi ha que diuen que el millor de teletreballar és que guanyes el temps d’anar de casa a la feina i de la feina a casa. Aquest és, trobo, el principal inconvenient de poder pencar en pijama: que perds l’estona del desplaçament. Aquella mitja horeta del tot justificada en què et pots dedicar a creuar la ciutat a ritme de Mishima, Llach o Antònia Font. I arriba un dia que sa vida és un teatre que se diu felicitat, primavera i trinaranjus amb qui més has estimat. Canto i ballo pel carrer amb la tranquil·litat que ningú es fixa en mi, perquè tres de cada quatre vianants van pel món amb auriculars a les orelles.

M’agraden molt els trajectes, i no pas pel prec kavafiesc que el camí sigui llarg, ple d’aventures i de coneixences. Jo sí que forço la travessia perquè aspiro a arribar aviat a Ítaca, si pot ser avui que no sigui demà. Però preferiria que, un cop al destí utòpic, no m’estalviessin els petits viatges. No vull un camí etern que duri tota la vida: vull una vida plena de camins. Plena de viatges a peu, amb cotxe, amb tren o amb avió. La por que em fa volar queda compensada per la fantàstica sensació de tenir una càpsula de temps per a mi, ni que sigui amb les cames arronsades. I m’encanta conduir: només tinc l’obligació d’agafar bé el volant per no fer ni prendre mal. Quan ja he aparcat el Clio, la realitat de la feinada pendent m’esclata a la cara, i em fa viure estressada fins al pròxim trajecte.

(publicat el 18 de juliol del 2012 a Time Out Barcelona)

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>