I si ofeguem mals rotllos?

dijous, 19 juliol

D’un temps ençà, trobar bones notícies costa més que fer un petó a la galta a algú a qui ja n’hi has fet a la boca. Potser per això ens hem emocionat tant amb el bosó de Higgs, fins i tot els ignorants que no n’havíem sentit a parlar mai abans. A mi, més que la partícula en qüestió em fascina el tal Higgs: ha de ser fantàstic que als 83 anys t’acabin donant la raó. Poder exclamar “jo ja t’ho deia” és reconfortant. I que et diguin “és veritat, tu ja ho havies dit” gairebé et reconcilia amb l’origen de l’univers.

Tinc ganes de riure per damunt de les meves possibilitats. Com que les notícies més aviat em faran plorar, em concedeixo un diumenge lliure d’inputs informatius. Ni tele, ni ràdio, ni mòbil, ni ordinador. Llegeixo una novel·la sobre tres històries enllaçades i, a primera hora de la tarda, aconsegueixo arrossegar mitja família fins a la platja. El sol em taca la cara i la sorra fina se m’enganxa massa a la pell, però nedar mar endins i aturar-me a fer el mort (sabent-me ben viva) em fa sentir invencible. No em pot passar res de dolent, ara i aquí: l’aigua salada m’ajuda a surar en sentit literal i metafòric. Capbussar-me és el millor remei que conec per ofegar mals rotllos. I les braçades de destrucció massiva són infal·libles per matar els fantasmes que se’m passegen pel cap.

Dins l’aigua també em dedico a negociar amb Déu. Juraria que no existeix, però negocio amb ell, que deu ser com negociar amb mi mateixa. No li demano la fi de la crisi ni la pau al món ni la felicitat a taula: tampoc es tracta d’abusar d’una fe circumstancial i de conveniència. Sisplau, estimat inexistent, que el temps m’acabi donant la raó. I a canvi creuré en tu o en el bosó de Higgs o en l’amor etern o en què sé jo.

(publicat a Time Out Barcelona l’11 de juliol del 2012)

4 Comentaris a I si ofeguem mals rotllos?

 1. Vanessa's Gravatar Vanessa
  2 agost 2012 , 9:20 | Enllaç permanent

  Benvolguda Eva,

  He llegit quatre dels cinc “Articles més llegits” que llistes al teu blog, i aquest en especial m’ha semblat com un mirall, i d’un humor fi i alhora vital.

  Una abraçada des de Formentera.

 2. Irma Corrales's Gravatar Irma Corrales
  3 agost 2012 , 18:02 | Enllaç permanent

  Acabo de descobrir el teu bloc i m’encanta!! Sóc mare d’un fill de 21 anys, treballo i a vegades m’ha semblat que havia d’escollir entre la feina i la vida….buscaré una escopeta per quan hagi de matar les culpes. Una abraçada

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>