Sempre hi ha bones notícies

dimecres, 27 juny

Fa tants anys que no em perdo el concert de Sant Lluís dels Lluïsos de Gràcia que les anècdotes se’m menjarien l’article. Fins i tot una vegada m’hi vaig posar de part. Ja em teniu recollint a corre-cuita un parell de cantaires per pujar cap a l’antiga clínica Quirón, no fos cas que el germanet nasqués en aquella pista de bàsquet, amb la calda que hi feia.

Aquest 2012 en què tant se’ns regategen les bones notícies, el concert de Sant Lluís a La Fontana ha estat una injecció de moral. Perquè s’hi ha celebrat el primer mig segle de Cantiga, la coral més potent de la casa, que l’11 de juliol actua al Grec. I perquè les sis corals dels Lluïsos han cantat peces del compositor Albert Guinovart, que també fa els cinquanta aquest any i que hi ha assistit com a pianista convidat. Els nens i nenes del Virolet han regalat a Cantiga una cançó d’aniversari que ens ha fet posar la pell de gallina. I els cantigaires, dirigits per Josep Prats, han demostrat que es mereixen de sobres el reconeixement que tenen interpretant ‘El cel ben serè’ i ‘Quin rebolcar-se’. El concert ha culminat amb l’energètic ‘Himne dels pirates’ del musical ‘Mar i cel’.

Però el més fantàstic de tot és que en una de les primeres files hi havia, ben viu, en Xavier Folch, el culpable que els meus fills vagin al Virolet (la gran ja fa dos anys que canta amb els joves de Sinera). Va ser ell qui ens va convèncer que la coral infantil era essencial per a la formació musical i humana de les criatures. “Ens ho has fet passar malament…”, l’ha renyat el president dels Lluïsos, Oriol Hosta. Sí, la salut d’en Xavier ens ha fet patir. Però la seva recuperació ha estat la millor notícia del curs. I, tal com pinta el futur, potser també del segle i del mil·lenni.

(publicat a Time Out Barcelona el 20 de juny del 2012)

 

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>