I caminem per poder ser

dijous, 14 juny

Tinc uns peus tan capriciosos que, a l’estiu, exigeixen sabates amb planta de suro. M’ho van comunicar d’adolescent, amb un podòleg d’intermediari. Fins al quart de segle vaig calçar-me any rere any les mateixes sandàlies, però un mal dia l’empresa que les fabricava va decidir que aquell model passava a millor vida. I, de rebot, em va amargar la meva. Vaig començar llavors una peregrinació obsessiva per sabateries catalanes i de l’estranger. La sort m’esperava al Covent Garden de Londres, on vaig descobrir unes sabates ortopèdiques que no ho semblen. He passat molts estius comprant sandàlies d’aquella marca per internet, perquè aquí no es venen. La llàstima és que són massa d’esport i caminen ben arran de terra, de manera que si mai em toca anar arreglada o amb talons, tinc un problema.

Perdó: tenia un problema, en passat. Aquest 2012 en què el món s’acaba, he aconseguit la quadratura del cercle. Un dissenyador que s’ha guanyat el meu agraïment etern ha llançat al mercat unes sandàlies de xarol negre, amb planta de suro i amb uns talons de plataforma de nou centímetres. Són de mudar, compatibles amb els peus delicats i comodíssimes: em permeten fer quilòmetres com si res. Hauria de córrer a comprar-me’n un segon parell, perquè el primer patirà aviat els efectes de les meves excursions urbanes. Quan vas a tot arreu a peu, gastes sabates.

Ara que finalment he trobat les sandàlies que somiava, m’entesto a creure que tard o d’hora això em passarà amb la vida, de cap a peus. Totes les peces encaixaran com la sabata de la Ventafocs: no tindré por de trepitjar fort, tu i jo sabrem avançar de costat sense prendre mal, i anirem lluny, sempre molt més lluny. I caminem per poder ser, i volem ser per caminar.

(publicat a Time Out Barcelona el 6 de juny del 2012)

1 Comentari a I caminem per poder ser

  1. alejandro's Gravatar alejandro
    14 juny 2012 , 20:59 | Enllaç permanent

    Molt bonic.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>