La sort de tocar fons

dimecres, 23 maig

Surt al carrer amb ulleres fosques per amagar els ulls inflats. És el problema de viure en un barri que és com un poble: quan tens l’ànim més subterrani que la línia de metro fantasma, aquella que no s’acabarà ni a la Catalunya independent del 2014, no ve de gust anar-te trobant gent cada quatre passes. Però a l’Helena li cal prendre l’aire perquè a casa tenia temptacions de tirar-se per la finestra, i ha preferit protegir-se de si mateixa: mai es perdonaria haver-se suïcidat. Un nòvio que et deixa per WhatsApp no mereix que et matis per oblidar-lo: fent-li un unfollow al Twitter i desagregant-lo del Facebook n’hi hauria d’haver prou.

El que l’ha duta al marge del precipici potser no és que ell li hagi dit adéu, ni que l’hagi abandonat amb un missatge gratuït dels que es porten ara. El pitjor és que ella s’ha empassat l’orgull com mai hauria hagut de fer, com mai s’hauria imaginat que faria. El puto missatge va arribar fa tres dies, i des d’aleshores l’Helena n’hi ha enviat almenys cinquanta. Cinquanta vegades pensant què li deia, escrivint-ho en un teclat tàctil poc apte per als seus dits maldestres, observant que ell entrava en línia, llegia el text en qüestió (com maleeix a hores d’ara les dues ratlletes delatores!) i en sortia sense respondre.

En un intent frustrat de salvar l’insalvable, l’Helena també li ha enviat mitja dotzena de mails eterns. A mig redactar un setè correu, li ha sobrevingut un atac de llàstima per la dignitat perduda. Riu-te’n de l’home desesperat de Brel que es conformava sent l’ombra del gos de l’estimada: ella s’ha arrossegat molt més encara. L’única sort és que, havent tocat fons, ja no podrà caure més avall. Les ulleres de sol fan joc amb aquest dijous de cel blau.

(publicat a Time Out Barcelona el 16 de maig del 2012)

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>