Un futur de pel·lícula

dilluns, 2 gener

Surto a prendre l’aire després de llegir una novel·la que m’ha deixat tocada, passo per davant dels Verdi i decideixo entrar-hi. No tinc cap referència de la pel·lícula, però vaig veure l’anterior film de Miranda July i, a priori, és de les que m’agraden. Sóc dona de Festival de Sundance, per entendre’ns. (M’identifico amb les pel·lis indie mainstream, dites així en contraposició al cinema indie més alternatiu. L’etiqueta descriu com m’agradaria ser: independent però integrada, valgui la contradicció).

Quan te’n vas de viatge fugint d’un problema t’emportes el problema dins la maleta. Quan et fiques en un cine per alienar-te una estona descobreixes que a la pantalla parlen de tu. No adoptaria un gat ni morta (l’últim cop que em van reclamar una mascota vaig exclamar “abans un germanet que un gos”… i vaig actuar en conseqüència), i encara menys un gat que parla (quin horror), però sí que em ronda la sensació que el temps se m’acaba, el futur se m’aprima i vés a saber si estic fent allò que hauria de fer. M’aclapara la certesa que ni tot està per fer ni tot és possible, a aquestes altures. “La dels 40 només és la midlife crisis, no pas l’end-of-life crisis“, em consolava fa poc una amiga que en té trenta-i-pocs, com la parella de la pel·lícula.

No us recomanaré The future: és rara amb ganes, i diria que l’actriu-guionista-directora se’n surt a mitges. En canvi, l’experiència d’anar al cine sola la trobo tan fantàstica que la convertiré en un dels bons propòsits del 2012. Els urbanites acostumem a defensar els avantatges de tenir a l’abast una oferta cultural enorme, però sovint no sortim de casa. A partir d’ara, a part de viure a cinc minuts a peu dels Verdi, hi entraré d’improvís de tant en tant.

3 Comentaris a Un futur de pel·lícula

  1. Joaquin Canales's Gravatar Joaquin Canales
    3 gener 2012 , 8:40 | Enllaç permanent

    Que disfrutis durant molt de temps d´anar al cinema, sola. Petons

  2. ivan's Gravatar ivan
    4 gener 2012 , 21:06 | Enllaç permanent

    No puc comentar un futur de peli perquè no l’he vista, però ahir vaig veure (i sentir: parlen francès) “Le Havre”, d’Aki Kaurismaki (el germà de Mika): us la recomano vivement: és trista i magnífica. Il n’est pas indispensable de comprendre le français: il y a des sous-titres,ce qui est gênant, c’est vrai, mais ils parlent peu.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>