Bon joc de les cadires i feliç any nou

diumenge, 25 desembre

És Nadal, és Nadal, festa d’alegria. I penses en l’amiga que avui dinarà sola perquè ja va passar massa temps mal acompanyada. I penses en l’amic que diu que la vida se li ha esmunyit sense avisar. I penses en l’altra amiga que s’ha trobat a si mateixa però que ara busca feina i un miracle contra una metàstasi que la toca de prop. I penses en la veïna que fa tres setmanes va enterrar l’home amb qui compartia quatre fills, mig segle de matrimoni i un ronyó. I penses en la tieta que avui no serà a casa dels teus pares, perquè el cap li ha fugit abans que el cos i encara hi és però com si no hi fos. I penses en l’única filla de la tieta, que va viure vint-i-nou Nadals i ja en fa vint-i-cinc que és morta, fum, fum, fum.

Festa d’alegria? Com a molt, pots experimentar l’alleujament de qui juga al joc de les cadires i, un any més, ha aconseguit seure. Però res et garanteix que no t’eliminaran a la pròxima ronda. Per Nadal s’atura la música, deixem de fer voltes a la rotllana i ens enfrontem més que mai a les pròpies pors. L’autèntic regal és saber-nos vius. Perquè potser demà, no.

Que per molts anys duri la partida.

4 Comentaris a Bon joc de les cadires i feliç any nou

 1. Vicenç's Gravatar Vicenç
  25 desembre 2011 , 9:15 | Enllaç permanent

  També es un bonic regal poguer llegir les teves serenes reflexions aquest dia. Moltes gracies,

 2. 25 desembre 2011 , 11:24 | Enllaç permanent

  Un homenatge sentit als que avui no poden seure a la taula de Nadal.

 3. Núria Maymí Garcia's Gravatar Núria Maymí Garcia
  25 desembre 2011 , 13:26 | Enllaç permanent

  Hola Eva,

  Les Festes de Nadal no deixent de ser una invenció d’unes persones que creuen en una religió.

  Per mi és la celebració del solstilici de l’hivern i és un dia més com qualsevol altre.

  S’han mitificat i també s’han convertit en un consumisme desmesurat de menjar i regals. Ara bé si gratem també podem trobar molta “tristessa”.

 4. Mònica Carnicero's Gravatar Mònica Carnicero
  25 desembre 2013 , 23:32 | Enllaç permanent

  Una cadira per molts anys per persones com tu que amb la força de la paraula ens parles de la senzilla duresa de la vida. Bones festes.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Les paraules i la vida

Vaig parir el blog per parlar amb alegria de la feina, la vida i les dificultats per casar una cosa i l’altra. D’aquí en va néixer el llibre ‘La feina o la vida’. Ara hi penjo coses que escric quan em cal posar paraules a la vida.

 • El llibre

 • Hemeroteca