Moments acollonants

dissabte, 24 setembre

Abans de cada partit, Pep Guardiola es tanca en un despatxet al soterrani de can Barça, es posa a mirar devedés de l’equip rival, els analitza amb un boli a la mà i, tard o d’hora, arriba l’instant màgic. “Un moment acollonant, fantàstic, que dóna sentit a la meva professió. Creieu-me que sóc entrenador per aquest instant de joia.” És aleshores quan en Pep s’il·lumina i sap que l’endemà guanyaran. És més: veu clarament com ho han de fer per guanyar. Després no sempre guanyen, per bé que Déu n’hi do, però el moment revelador ja no li treu ningú. “Jo estimo la meva feina per aquest instant”, assegura el nou ídol nacional.

Ostres: conec aquest instant. Tinc la sort de saber quin és. Passa que vas escrivint amb rumb incert fins que, de cop, t’adones que tot lliga. Adéu entrebancs: les paraules ja no costen de sortir i el text roda sol. Aquell conte o article que semblava condemnat a ser un bunyol de fira, a partir d’aquí pren forma i esdevé un text amb cara i ulls. Potser acaba sent, en efecte, un bunyol de fira, massa oliós o massa ensucrat: embafador. Però durant un moment t’ha semblat un plat selecte: un text perfecte. I és per aquest moment gloriós que paga la pena l’intent d’escriure.

La salsa de la vida són els punts d’inflexió. O ens fan tocar el cel o ens envien de dret a les portes de l’infern. Però és això el que recordem, més que no pas les èpoques en què anem empenyent dies massa normals per passar a la història. Quan decidim que ja tenim edat per fer coses que no explicarem als pares. Quan se’ns desperta amb força una vocació. Quan una atracció tranquil·la dóna pas a un embolic de pells i petons i suor. Quan descobrim que l’amor ha deixat de ser recíproc. Quan fem l’amor per engendrar un fill. Quan mirem el nounat desitjant sobretot, sobretot, que ens sobrevisqui.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>