Forats negres

dijous, 8 setembre

Hi ha una dimensió paral·lela feta dels gols que no hem marcat, dels t’estimos que no hem dit, de les carreres que hauríem pogut estudiar, dels anys que no viurem. Fer-se gran és anar eliminant opcions: tracem un camí que condemna la resta de camins possibles al no-res, a la virtualitat, a ser una hipòtesi i encara gràcies. Fem passos en fals, però sense marxa enrere: les petjades avancen fins que s’aturen. Cada travessia és personal, irreversible i amb la data de caducitat estampada a la sola de la sabata. Abusem amb aquella alegria dels temps verbals futurs, com si l’eternitat fos nostra, però l’únic que tenim garantit és el passat imperfecte que ens ha dut fins aquí.

Espero un mail que no arriba. Sospito que ha anat a parar al mateix forat negre que els petons que no s’han fet. És un mail que ningú ha escrit i, doncs, ningú m’ha enviat. Dins el meu cap l’he rebut en diverses versions i cadascuna m’ha suggerit una determinada resposta. És un mail que m’ha fet riure i plorar. M’he enfadat amb l’emissor i m’hi he reconciliat. L’he odiat amb força i me n’he enamorat per sempre. Però és un mail que no és, com pot certificar la meva bústia electrònica. A la safata d’entrada hi ha els missatges que hi ha: ni rastre del missatge que em deleixo per llegir. Potser la felicitat m’espera en un altre recer. Potser té raó la cançó: la vida que ens hem perdut simplement no existeix.

(publicat a L’Independent de Gràcia el 9 de setembre del 2011)

3 Comentaris a Forats negres

 1. 9 setembre 2011 , 14:34 | Enllaç permanent

  sobretot a fer molts petons, fer-los tots, que no en quedi cap per fer… que se’ns espolsin de sobre, que se’n burlin si volen…
  el mateix amb les abraçades…. quant ja no es poden fer i han quedat per fer-se, la fredor de l’absència t’abraça i no et deixa mai.

 2. Violant's Gravatar Violant
  9 setembre 2011 , 18:11 | Enllaç permanent

  Just avui necessitava llegir alguna cosa així :)
  Gràcies!

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>