A la recerca d’un forat

dissabte, 20 agost

Després d’un parèntesi de paràlisi feliçment superat, he redescobert que m’encanta conduir. Sobretot si vaig sola i puc posar la música (concretem: Manel, Antònia Font, Llach) a tot volum. I cantar com si en sabés. M’aferro al volant amb la il·lusió de tenir una càpsula de temps només per a mi, sense cap altra obligació que pagar els peatges i arribar viva al punt de destí.

M’encanta conduir, però sóc poc original: odio buscar aparcament. Tant que m’he relaxat durant el camí i ara em tenso des de la cicatriu del front fins a les ungles dels peus. Es tracta de trobar un forat on entaforar el Clio, de veure’l abans que ningú i de ser en el lloc adequat en el moment oportú. És la llei de la selva: els caçadors de places de pàrquing, i no sóc cap excepció, són capaços de cometre mil i una i dues i tres imprudències per guanyar la batalla. Quants espermatozous lluiten per fecundar un sol òvul? Doncs la proporció és si fa no fa la mateixa.

Si et despistes, ja te l’han fotut. Però estar molt i molt concentrat (jo apago la música per sistema quan busco lloc on aparcar) no et garanteix l’èxit. Has de tenir sort, també. I l’atzar, ja ho sabem, és capriciós: avui t’estima però demà et gira l’esquena amb aquella alegria. I ja et tens fent voltes i més voltes a la recerca d’una plaça que no vol saber res de tu. Tan mono que és, el teu cotxet blau.

Ara i aquí, buscar aparcament és com buscar feina. Hi ha pocs llocs i molts candidats. Els llocs bons estan tots ocupats. Els pocs que queden lliures no són res de l’altre món, però sempre hi ha algú disposat a ocupar-los. I això permet que els qui remenen les cireres, en nom d’aquest sistema que fa aigües per tots costats, collin encara més el personal. I ja callo, que crec que acabo de trobar un lloc. En bateria, tu. Potser no està tot perdut.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>