Retall de cel descafeïnat

dimecres, 22 juny

La poeta Montserrat Abelló, degana dels caçadors de versos catalans, hauria volgut tenir una casa amb vistes. “Però m’acontento veient un retall de cel i ja està”, em va dir fa poc, mentre l’entrevistava. Potser és aquest esperit positiu el que li ha permès viure tants anys: en té 93 i continua lúcida i activa. Penso en el seu cel del carrer Calvet tot mirant un tros de blau gracienc des de la meva nova taula de despatx, en un racó de casa, just a sota d’una finestra. El meu retall té núvols, antenes, les baranes dels àtics dels edificis del davant i algun ocell despistat de tant en tant.

No havia escrit mai de cara al cel. Ves que no sigui aquí on aniré gestant la novel·la de la meva vida. Estrenar taula és com estrenar agenda: tot està per viure i per escriure. Encara no m’han envaït les piles de papers i llibres que demà passat ja m’obligaran a treballar amb els braços encongits. Damunt la superfície blanca hi ha un bolígraf, un telèfon, un elefantet de fusta, un ordinador de tretze polzades i una tassa de cafè.

Tinc una amiga entestada a fer-me reduir el consum de cafeïna. Dilluns em proposa que m’apunti al repte suggerit pel periodista Adam Martín a la web Etselquemenges.cat: prescindir del cafè durant set dies. Es veu que el líquid que em manté desperta fa malbé la vellositat intestinal, desmineralitza l’organisme, incrementa el risc de càncers i d’infarts, augmenta el colesterol i causa envelliment prematur. Divendres l’amiga vegetariana de costums saníssims m’envia un article segons el qual beure massa cafè pot provocar al·lucinacions auditives. Ai. Encara resultarà que el bus 39, les motos trucades i els paletes de la bastida són silenciosos de mena. En lloc d’invertir en uns vidres insonoritzats, hauré de saltar al cafè descafeïnat. I ja tindré el cel a tocar.

(publicat al número 173 de la revista Time Out Barcelona)

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>