Parauletes gratis i certes

dimarts, 31 maig

“Me sobren paraules però no tenc res a dir”, em canten els Antònia Font a l’orella. Sóc al metro. Per megafonia anuncien que l’accés al Camp Nou està tancat perquè ja no hi caben més culers. De la plaça Catalunya no en diuen res: confio que hi cabré. “No tengo nada que decirles”, ha dit Messi fa una estona als seguidors que sí que han pogut entrar a l’estadi. Li falten paraules però sap parlar sobre la gespa. I de quina manera. “Es diccionaris són plens de paraules gratis i certes”. Baixo a passeig de Gràcia.

A l’entrada nord de la plaça, un cartell deixa les coses clares, en l’idioma oficial de l’acampada: “¿Qué es más importante, una copa o la revolución?”. O sigui: aquí no es crida “Messi, Messi” sinó “Paco, Paco”. Paco Ibáñez cantarà en solidaritat amb els indignats de Barcelona. De fet, ja està cantant, però els micròfons s’han declarat en vaga. Ha encetat el recital amb Me lo decía mi abuelito. Tot seguit enfila la cançó del llop bo i el príncep dolent. Sort que el públic se’n sap la lletra, perquè el so continua fallant. Ai. Ves que això dels micros no sigui una metàfora. Un col·lega em diu, via Twitter: “A tots els concerts d’Ibáñez hi ha problemes de so. Ves que no sigui ell, que ja no té veu”. Quan més se’l sent és quan dedica La mala reputación a Felip Puig. S’hi refereix amb un adjectiu que no és precisament amable.

Els (molts) assistents fan veure que poden seguir perfectament els discursos del cantant, i em preocupo: potser m’he quedat sorda. Pregunto a la noia del costat si el sent. “Parauletes”, respon. Gratis i certes, segur. La bona notícia és que m’estalviaré la visita a l’otorino. La dolenta, que el concert me l’hauré d’imaginar. Sap greu que la revolució no tingui altaveus. Què t’hi jugues que, a l’Estadi Olímpic, els micros de Shakira funcionen a tot gas.

(publicat al número 170 de la revista Time Out Barcelona)

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>