És greu?

divendres, 27 maig

Sóc una contradicció amb potes. Fins i tot començo a estar reconciliada amb les pròpies contradiccions: fer-se gran deu ser això. Però fa dies que pagaria per tenir les idees més clares, per saber que s’ha d’estar ben a favor (o ben en contra) dels indignats de la plaça Catalunya, de l’assassinat de Bin Laden o dels antiestètics pantalons de peto. Acostumo a defensar el camí del mig, el gris enfront del blanc i el negre, però aquesta via intermèdia és tan poc agraïda que cansa.

Ha de ser molt maco participar en unes eleccions i que guanyin els teus. Celebrar la victòria des de primera fila sense complexos, amb la cara ben alta. No m’ha passat mai, i dubto que m’arribi a passar en un futur. Perquè tinc tirada per les sigles minoritàries (no sóc dona de majories, què hi farem) i perquè no hi ha cap partit que identifiqui com a propi. L’últim cop que una opció política em va fer trempar jo encara no tenia dret a vot. Els meus pares es van emocionar tant amb Nacionalistes d’Esquerra que em van encomanar la il·lusió. A l’hora de la veritat, el moviment va obtenir un percentatge ínfim de vots: zero escons. Em vaig sentir prematurament derrotada.

L’acampada d’indignats m’ha provocat sensacions ambivalents. Els resultats electorals m’han provocat sensacions ambivalents (o directament negatives, per l’auge del PP i de la xenofòbia). Ja sé què tinc, doctor: un empatx d’ambivalència.

(publicat a L’Independent de Gràcia el 27 de maig del 2011)

1 Comentari a És greu?

  1. 28 maig 2011 , 5:38 | Enllaç permanent

    A mi em passa que tot i solidaritzar-me completament amb el moviment 15-M i semblar-me una animalada la càrrega policial d’ahir, tampoc vull que la Pl.Catalunya es converteixi en un campament d’ocupes.
    Diuen n que ahir en van treure 30 camions d’excombraries… crec que se n’haurien d’anar a casa i anar-se preparant per a noves movilitzacions.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>