Vols parir un elefant?

dijous, 2 desembre

“Preferiria parir un elefant que haver d’educar un adolescent una altra vegada. Seria menys dolorós”. Ho diu en un reportatge de la revista Parade una mare novaiorquesa, Renee Cassis Hoering. “No em puc creure que la meva dolça filleta s’hagi convertit en una estranya de setze anys que només se m’acosta per demanar-me diners”.

Després de llegir-ho, t’has passat massa estona pensant si triaries parir un elefant o educar un adolescent. Senyal que l’adolescència t’espanta una mica. I te’n queden unes quantes per viure, encara. Perdó: per sobreviure. Sense perdre ni el seny ni l’alegria pel camí, si pot ser.

Ai, que et comença a créixer una trompa.

11 Comentaris a Vols parir un elefant?

 1. Glòria Frigolé's Gravatar Glòria Frigolé
  2 desembre 2010 , 15:51 | Enllaç permanent

  A mi també em fa por trobar-me en plena adolescencia (bé, les dels meus fills)… tenir-la al davant i no saver que fer… bé, encara falten uns anys, però em passa tan rapid el temps… espero saver-ho fer bé….però fa por..

 2. Montse's Gravatar Montse
  2 desembre 2010 , 16:46 | Enllaç permanent

  Jo tinc dos fills, nena de 24 (actualment independitzada desde 1-05-2010) i nen de 14, encara a casa, l`adolescencia es dura però es meravellòs veure com es fan grans i tenen “grans problemes” alguns iguals als que tenia jo quan era com ells, altres diferents però no menys importants, educar es difícil, però no impossible. Ser, per que la t.v. en far resó que els adolescents son mal-educats, ganduls, capritxosos i no tenen cap tipus de respecta ni principis ni res de res. Potser hauríem de saber com hem educat a aquestes criatures, potser en l`afán de donar-lis el millor, els hem convertit en persones dependents i exigents dels pares, en definitiva en uns inùtils per afrontar les adversitats que els hi sortin a la vida.
  I això es complica quan la educació recau a un de sol, pensem que hi ha moltes families, de pares separats, que la mare s`enfronta a aquesta educació dels adolescents, tota sola.

 3. Montse's Gravatar Montse
  2 desembre 2010 , 16:48 | Enllaç permanent

  Prefereixo educar a un adolescent que parir un elefant.

 4. 2 desembre 2010 , 20:55 | Enllaç permanent

  Posa un adolescent a la teva vida i tindràs emocions assegurades: mai més la vida no torna a ser monòtona . Jo en tinc dos ( d’adolescents , vull dir, no pas d’elefants) i la cosa és dificil no ho nego, fins i tot a vegades moooolt dificil, però moltes vegades és moplt gratificant i fins i tot divertit si hi poses una mica d’humor.
  I millor educar adolescents que parir elefants, sense cap mena de dubte

 5. 9 desembre 2010 , 10:11 | Enllaç permanent

  El meu fill que encara no té els dos anyets, ja mana més que jo i el seu pare plegats. Em temo que quan sigui adolescent em dedicaré a parir elefants! (això sí.. res de part natural eh?)

 6. elisenda's Gravatar elisenda
  7 juny 2011 , 8:21 | Enllaç permanent

  Recomano a tothom “Els Rebels del benestar” , del psicòlec clínic Jordi Royo i Isach, editat per Alba Editorial, sobre els adolescents, el seu entorn, les conductes de risc, les famílies…..en paraules del propi Royo, “haver tingut èxit com a pares d’un infant, no implica, necessàriament, tenir èxit com a pares d’un adolescent”.
  Molts assistim a cursets abans del naixement del nostre nadó, però, algú fa cursets de preparació per a ser pare d’un adolescent ?.
  Llibre totalment recomanable !!!

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Les paraules i la vida

Vaig parir el blog per parlar amb alegria de la feina, la vida i les dificultats per casar una cosa i l’altra. D’aquí en va néixer el llibre ‘La feina o la vida’. Ara hi penjo coses que escric quan em cal posar paraules a la vida.

 • El llibre

 • Hemeroteca