Vaca, no. Cabrejada, sí

dimecres, 20 octubre

Abans que res, convé que ensenyis les cartes. No ets cap adepta a l’anomenada “secta de la teta”, fins i tot penses que algunes mares lactants fan massa bandera del seu model de criança. Els teus pits han fabricat llet durant cinquanta-sis mesos, però estàs lluny de tenir-ne un record idíl·lic: sovint la lactància t’ha fet veure les estrelles. Ets periodista i entens que la idea de disfressar una dona de vaca pot tenir certa gràcia.

Ara bé, el famós reportatge Mare o vaca, publicat per un diari el nom del qual no cal recordar, es mereix tota la indignació que està provocant. Perquè està escrit a partir de la premissa que hi ha una pressió social enorme per aconseguir que les dones alletin, i fins i tot qüestiona que realment la llet materna sigui tan bona com ens vol fer creure l’Organització Mundial de la Salut. Text i fotos vénen a dir que, en ple segle XXI, alimentar un nadó amb llet de mare és una animalada.

És veritat que, tal com està muntat el pati, optar per la lactància materna més enllà dels primers mesos no facilita el retorn de la dona al món laboral (el llevallets és incòmode com ell sol, per molta pràctica que agafis a l’hora de fer-lo anar). I també és veritat que els nens alimentats amb biberó creixen tan bé com els altres. Però afirmar que hi ha una pressió exagerada a favor de la llet de mare és tenir ganes de desvirtuar una realitat que encara està dominada per les marques de llet artificial i per uns professionals sanitaris sense gaires coneixements sobre lactància.

Ves per on, l’autora de l’article tendenciós ha anat a trobar l’únic pediatre de tot el sistema solar que, quan la mare li diu que vol alletar el seu fill tres mesos i prou, li respon que “de cap manera” i obliga la dona a treure’s la llet i congelar-la, per continuar oferint al nadó els beneficis de la lactància materna un cop ella s’hagi reincorporat a la feina. Ni en Carlos González faria una cosa així.

El reportatge té mala llet, i punt. És evident que aquest feminisme mal entès que criminalitza la lactància materna no fa cap favor a les dones, ni a la causa feminista, ni tan sols a les vaques que pasturen ensenyant el cul. Muuu.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Les paraules i la vida

Vaig parir el blog per parlar amb alegria de la feina, la vida i les dificultats per casar una cosa i l’altra. D’aquí en va néixer el llibre ‘La feina o la vida’. Ara hi penjo coses que escric quan em cal posar paraules a la vida.

  • El llibre

  • Hemeroteca