Vaga general i pèls a les cames

dimarts, 28 setembre

Si demà optes per fer vaga i que els nens no vagin a escola, se t’acumularà la feina per partida triple: hauràs de preparar-los el dinar, els hauràs d’entretenir tot el sant dia i hauràs de perdre hores de son davant l’ordinador per poder enllestir en dos dies el que normalment faries en tres. Els autònoms teniu l’avantatge que no us retallen el sou, i l’inconvenient que no teniu sou: si no treballeu, no cobreu.

Ni que us ho proposéssiu, les mares treballadores del món benestant no sabríeu quedar-vos de braços plegats: esteu massa acostumades a fer mans i mànigues i colls i bufandes per arribar a tot arreu. Potser el més adequat seria que us apuntéssiu a una vaga general a la japonesa, arremangant-vos i pencant encara més que habitualment. El problema, ai, és que una protesta d’aquesta mena passaria desapercebuda, perquè és del tot impossible fer més del que ja fan cada dia de cada dia moltes mares (i uns quants pares: que no se t’enfadin) per combinar com bonament poden la feina i la vida.

L’opció de frenar en sec, sense serveis mínims ni res, és tan irrealitzable com temptadora: es tractaria d’oblidar durant vint-i-quatre hores les teves obligacions com a mare i com a dona treballadora per dedicar-te, posem per cas, a depilar-te un per un els pèls de les cames amb les pinces de les celles. Però no, no ho faràs ni de broma: si una vaga general en plena crisi ja és poc oportuna, una vaga de mares treballadores al segle XXI podria arribar a provocar la Tercera Guerra Mundial. I potser sobreviuries per explicar-ho, però a tu ja no et cap al cap ni un gram més de sentiment de culpa.

A més, ha arribat la tardor i els pantalons llargs ajuden a camuflar les cames peludes.

3 Comentaris a Vaga general i pèls a les cames

 1. enminusculas's Gravatar enminusculas
  28 setembre 2010 , 13:48 | Enllaç permanent

  Una dona en lluita que farà vaga demà perquè vol un futur millor per la seva filla . La rebel•lia també es cultura familiar i on millor s’aprèn es a casa. La meva filla ho mamarà de la seva mare con jo ho vaig fer de la meva… demà vaga general, vaga social el carrer és nostre!

 2. Sant Feliu - Lactancia MAterna's Gravatar Sant Feliu - Lactancia MAterna
  28 setembre 2010 , 20:22 | Enllaç permanent

  Doncs demà ni aniré a treballar ni em treuré els pèls de les cames un per un. Demà serà un dia de reflexió familiar i més que mai farem pedagogia en forma de consciència social, per a explicar-los als meus fills que la seva mare seguirà lluitant perquè tinguin un món més just.

 3. Anna Manso's Gravatar Anna Manso
  28 setembre 2010 , 23:27 | Enllaç permanent

  Jo m’he mirat al mirall i m’he dit “te’n recordes de com et defensaven els sindicats quan eres interina a aquella empresa? I de com et defensen ara que ets autònoma? Eh que no tens ni un punyeter record? Doncs, au, a treballar”. I les mares farem vaga el dia que fundem un sindicat. No és mala idea.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Les paraules i la vida

Vaig parir el blog per parlar amb alegria de la feina, la vida i les dificultats per casar una cosa i l’altra. D’aquí en va néixer el llibre ‘La feina o la vida’. Ara hi penjo coses que escric quan em cal posar paraules a la vida.

 • El llibre

 • Hemeroteca