No vull ser 'mainstream'

diumenge, 22 agost

Tendeixo a fugir dels ramats, no tant per anar d’original com per una fòbia social diagnosticada que m’empeny a baixar quan la gent puja o a gratar el cel quan m’insten a tocar de peus a terra. No sóc dona de majories: mai he votat el partit guanyador, ni em sé la cançó de l’estiu, ni miro la tele ni bec coca-cola. Defenso els bestsellers, però que no me’ls facin llegir. La meva felicitat no és un parc d’atraccions ni un paisatge de postal, sinó un cafè sense sucre i un projecte al cap.

Ser mare m’obliga a fer les vacances a l’agost i em dóna temes de conversa amb un amplíssim ventall de persones, però també aquí despisto l’estadística: tinc més del doble de fills que la mitjana de la població i menys de la meitat de constància a dur-los al parc. Si a la sortida de l’escola em veus amb els nens prop d’un tobogan, demana hora a l’oculista.

Fa temps que escric amb la lletra Book Antiqua. La Wikipedia m’informa que és una imitació de la Palatino, que es considera “efeminada”. Ara acabo de saltar a l’Arial, que és una còpia barata de l’Helvètica, perquè la Book Antiqua té certes limitacions, i un corrector amb ofici m’ha suggerit que passés el text a una font més estàndard. Li he fet cas, però la idea d’estar-me estandarditzant em provoca nàusees. En el fons i mal que em pesi, sóc com tothom. I, com a tothom, em fa pànic fer-me mereixedora de l’insult de moda: no voldria que m’acusessin de ser massa mainstream.

2 Comentaris a No vull ser 'mainstream'

 1. Mirashka's Gravatar Mirashka
  30 agost 2010 , 9:59 | Enllaç permanent

  mentre no facis servir Comic sans… ;) Ara en sèrio, m’ha agradat molt el teu post, però de vegades tinc la sensació que aquest voler fugir de la norma també fa ser “mainstream”, només que pertanyent a un altre grup, no? Ah, gràcies a Déu hi ha algú més a qui no li agrada anar al parc!!!

 2. Eva Piquer's Gravatar Eva Piquer
  30 agost 2010 , 15:19 | Enllaç permanent

  Sí, Mirashka, aquí és on vull anar a parar: que, com tothom, no vull ser com tothom… I no, als parcs no m’hi veuràs!

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Les paraules i la vida

Vaig parir el blog per parlar amb alegria de la feina, la vida i les dificultats per casar una cosa i l’altra. D’aquí en va néixer el llibre ‘La feina o la vida’. Ara hi penjo coses que escric quan em cal posar paraules a la vida.

 • El llibre

 • Hemeroteca