La dona torna a casa

diumenge, 8 agost

Els últims tres jutges nomenats a la Cort Suprema dels Estats Units estan casats i tenen set fills en total. Les últimes tres jutgesses de la Cort Suprema nord-americana són solteres sense fills. Alguna cosa hem guanyat. Ara, homes i dones amb idèntica formació i trajectòria poden ostentar càrrecs similars, sempre que elles renunciïn a ser mares. Avui la discriminació ja no passa per tenir úter, sinó per fer-lo servir.

Entre les dones que han caigut en la temptació de reproduir-se, són cada cop més les que opten per tirar la tovallola laboral: es conformen amb feines de poques hores o abandonen el mercat de treball per fer-se càrrec de les criatures. L’any passat, el 40,2% de nord-americanes amb fills menors de tres anys exercien de mares a jornada completa. El percentatge va en augment, i em temo que no només als Estats Units: conec unes quantes catalanes sobradament preparades que, després de tenir fills i de comprovar que és impossible combinar-ho tot, han engegat l’ambició professional a fer punyetes.

La crisi dels nassos afecta igual homes i dones, però uns i altres la perceben de manera molt diferent. A ells, perdre la feina els sol provocar angoixa, malestar i depressions. Elles veuen l’atur gairebé com un alliberament, com l’oportunitat de fer de mares full time. Qui els anava a dir, a tantes dones amb currículums acadèmics i laborals d’alta volada, que algun dia aspirarien a ser mestresses de casa.

(article publicat al diari Avui el diumenge 8 d’agost del 2010)

2 Comentaris a La dona torna a casa

 1. trini's Gravatar trini
  10 agost 2010 , 1:23 | Enllaç permanent

  I tant, Eva! I tant! Sàvies paraules!

 2. MonicaEster's Gravatar MonicaEster
  14 agost 2010 , 16:35 | Enllaç permanent

  Sàvies paraules!!!!

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Les paraules i la vida

Vaig parir el blog per parlar amb alegria de la feina, la vida i les dificultats per casar una cosa i l’altra. D’aquí en va néixer el llibre ‘La feina o la vida’. Ara hi penjo coses que escric quan em cal posar paraules a la vida.

 • El llibre

 • Hemeroteca