Em dic Tal i sóc forumaddicta

dimecres, 21 juliol

L’addicció al fòrum virtual de mares se’t va originar quan el quart embaràs es trobava en la fase clandestina, del sí però no. Sí que ho estàs però que no se sàpiga, encara. Per si de cas no tira endavant. I per anar paint la idea en petit comitè abans que sigui de domini públic.

No en podies parlar amb ningú, però no podies deixar de pensar-hi. I malgrat que no eres una prenyada primerenca, se’t generava cada mig minut una nova preocupació relacionada amb el secret que et creixia a l’úter. Solució: el Google. Va ser buscant “símptomes d’embaràs” o “dolor als pits” o alguna cosa així com vas descobrir un fòrum de dones (i algun home) que no es coneixien entre elles però que s’ho explicaven tot.

Que buscaven un embaràs. Que ja l’havien trobat. Que tenien pèrdues. Que els havien manat fer repòs. Que el cigronet no havia prosperat. O sí. Que el ginecòleg no els feia el pes. Que la ginecòloga els renyava per l’augment de pes. Que no sabien si fer-se l’amnio. Que era una nena. Que ja li estaven muntant l’habitació. Que s’havien apuntat a un curs de prepart. Que patien per si sabrien ser bones mares. Que tenien cremor d’estómac o mal d’esquena. Que quan calia preparar la canastreta. Que què coi eren les samarretes de batista. Que ja havien rentat la roba en miniatura. Que volien parir d’una vegada. Que ja havien parit (i relataven la crònica del part). Que la nena plorava i plorava i plorava. Que potser tenia còlics. O gana. O son. O què?

Vas estar-te uns dies llegint d’incògnit les confidències entre futures mares que havien de tenir una criatura el mateix mes que tu, fins que vas sortir de l’armari: et vas rebatejar amb un nick poc delator i et vas presentar en societat. Hola, no és el meu primer fill ni el segon ni el tercer, però estic tan desconcertada com la majoria de vosaltres. Hola, avui tinc la segona eco, estic de gairebé nou setmanes. Hola, ataco les nàusees amb regalèssia, però ara em diuen que està contraindicada durant l’embaràs. Hola, m’he comprat un detector de batecs fetals, l’heu provat? Hola, la meva coseta ja fa vint-i-un mil·límetres i el cor li batega a bon ritme. Hola, a la pròxima visita em faran la prova del plec nucal. Hola, per edat em tocaria fer-me l’amniocentesi, però estic angoixadíssima amb el risc d’avortar. Hola, festa grossa: sembla que té els cromosomes que toquen. I allò de l’ecografia no era el cordó umbilical, sinó un penis.

Prefereixes la realitat a la virtualitat, però les dones del fòrum han acabat sent del tot reals. De carn i ossos. I panxes flàccides i ulls de dormir poc. Sobretot d’ençà que vau fer una trobada amb parelles i criatures, que et va servir per posar cara a cada pseudònim. Tu ets la Cuqueta? I tu la Cuscús? I on para la Granoteta? I la Creueta, com és que no ha vingut?

Encara avui continues entrant sovint en aquesta àgora cibernètica, freqüentada per mares que parlen i parlen i parlen sobre els fills que tenen o voldrien tenir. Sobre la son i la culpa que arrosseguen. Sobre els trucs per adormir criatures. Sobre els principis de la criança natural. Sobre les marques de llet artificial. Sobre les excedències i reduccions de jornada. Sobre les poques places públiques d’escoles bressol. Sobre els pediatres amb vocació de gerontòlegs. Sobre els pediatres que es fiquen els nens a la butxaca. Sobre els comentaris dels veïns i de les sogres i dels veïns de les sogres. Sobre l’educació en l’austeritat. Sobre la temuda adolescència. Sobre el miler de motius per patir un cop tens fills. Sobre el milió de motius per tenir fills.

Sobre totes aquestes coses que són tan i tan importants però que sembla que socialment s’hagin d’abordar en veu baixa, si no vols que t’acusin de parlar massa dels teus fills. De tenir interessos poc elevats. Als fòrums virtuals se’n pot parlar i parlar i parlar sense complexos. Per escrit. Quan les criatures dormen. Teclejant en silenci, sí, però no pas perquè el món no us senti. Per una causa més noble: perquè els nanos no es despertin.

15 Comentaris a Em dic Tal i sóc forumaddicta

 1. pesol's Gravatar pesol
  21 juliol 2010 , 10:04 | Enllaç permanent

  Hola, em dic Pèsol i sóc forumaddicta!

 2. Bombolla's Gravatar Bombolla
  21 juliol 2010 , 10:48 | Enllaç permanent

  Ei!!! Aquí una altra forumadicta! M’encanta l’escrit Eva!

 3. noviachuky's Gravatar noviachuky
  21 juliol 2010 , 10:49 | Enllaç permanent

  I aquí una altra forumadicta! Eva hola!!!! M’ha dit un ocellet que et coneix… Petonets

 4. mafalda's Gravatar mafalda
  21 juliol 2010 , 11:36 | Enllaç permanent

  I aquí una altra! Ostres, m’ha agradat molt el que has escrit, has descrit realment tots els sentiments que ronden pel fòrum. A part de que m’ha fet especial il·lusió la “menció especial” a la nostra “quinta”. Quina llàstima que no pogués venir a la darrera trobada…

 5. Glòria Frigolé's Gravatar Glòria Frigolé
  21 juliol 2010 , 14:01 | Enllaç permanent

  Genial! :D

 6. nurdeu's Gravatar nurdeu
  21 juliol 2010 , 15:02 | Enllaç permanent

  Ho confesso, jo també ho sóc!!

 7. neuetes's Gravatar neuetes
  21 juliol 2010 , 15:11 | Enllaç permanent

  Fantastic!!

 8. gemmaurrea's Gravatar gemmaurrea
  21 juliol 2010 , 21:16 | Enllaç permanent

  doncs jo també sóc una forum-addicta… el que no vaig ser gaire “intel·ligent” en triar el nick (com bé podeu comprovar) i visc en una clandestinitat pública el meu segon embaràs… que tot just acaba de començar… ei, que no se us escapi, eh!!!

 9. Eva Piquer's Gravatar Eva Piquer
  21 juliol 2010 , 21:17 | Enllaç permanent

  Hola, hola, companyes d’addicció!
  Gemmaurrea, tranquil·la: serem una tomba!

 10. nena83's Gravatar nena83
  21 juliol 2010 , 22:40 | Enllaç permanent

  Una altra forumaddicta! Jo tampoc vaig ser gens original amb el nick, suposo que el dia que em vaig registrar al forum no creia que m’hi viciaria tant!! jeje.
  M’he sentit molt identificada en tot…

 11. Irinna_'s Gravatar Irinna_
  22 juliol 2010 , 20:27 | Enllaç permanent

  Hola! jo també en soc de forumadicta! i m’ha agradat molt com has reflectit aquesta realitat paralel·la que vivim! jeje

 12. Montse's Gravatar Montse
  23 juliol 2010 , 17:36 | Enllaç permanent

  Doncs jo ja fa 8 anys que sóc fòrums adicte… sí he posat forumS perquè escribia a uns quants i buscava informació i més informació.

  A més nens, he reduït el num. de fòrums… però sincerament no podria viure (entenem-nos) sense internet i tot allò relacionat amb les criatures…

  Ara bé, hi ha mares amb un sol fill que no tenen temps de mirar el correu i jo el miro cada dia!! Em diuen, com t’ho fas? Doncs dormo menys…No hi puc fer més!

 13. Lucila Isabel's Gravatar Lucila Isabel
  23 juliol 2010 , 18:12 | Enllaç permanent

  Hola! Aquí una altra forum-addicta i poc original amb el nik… total… soc com soc, el sol fet d’escriure el que dic i penso, ja em delataria… ;-P

 14. tolinso's Gravatar tolinso
  28 juliol 2010 , 22:24 | Enllaç permanent

  Hola! em dic Tolinso i soc FORUMADDICTA :-D amb majuscules!!!

  molt bo el post Eva!!! :-)

 15. Marta's Gravatar Marta
  26 agost 2010 , 12:46 | Enllaç permanent

  Hola, jo vaig ser fòrumaddicta. Ho vaig deixar per diversos motius, però sobretot perquè em faltaven hores. De tant en tant hi tornaria, perquè trobo a faltar poder explicar les meves pors i preocupacions sobre l’educació de la meva filla sense fer-me pesada (les alegries són més fàcils d’explicar).

  L’entrada m’ha portat molts records.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Les paraules i la vida

Vaig parir el blog per parlar amb alegria de la feina, la vida i les dificultats per casar una cosa i l’altra. D’aquí en va néixer el llibre ‘La feina o la vida’. Ara hi penjo coses que escric quan em cal posar paraules a la vida.

 • El llibre

 • Hemeroteca