No hi donem més voltes

dimecres, 23 juny

Sempre tens el cos al sud i el cap al nord en un intent frustrat d’arribar a tot arreu, però ara se t’ha espatllat la brúixola. Fa dies que camines com un funambulista principiant per la corda fluixa, amb el risc de fer un pas en fals i patapum. De tant en tant les taules i cadires i parets i finestres es posen en dansa i tot gira. Que parin, sisplau, que baixes.

L’otorino dels teus fills t’encarrega una prova de l’equilibri que sembla una atracció del Tibidabo. Amb els resultats a la mà, conclou que tens fumut el sistema vestibular. L’estrès et casca els músculs o les cervicals o no saps ben bé què i et fa rodar el món sense sortir del Born ni del rebedor de casa.

Per combatre el vertigen t’has de prendre durant trenta dies unes pastilles a la nit i unes gotes al matí. Llegir-ne els prospectes encara et mareja més, sobretot si t’entretens gaire en els possibles efectes secundaris.

Les pastilles tenen una cosa dolenta: són incompatibles amb la lactància. Que sí, és cert que vas deslletar el mimadet de la família abans-d’ahir, però ahir li vas concedir una pròrroga a l’últim minut. Vint-i-un mesos i dos dies, doncs. Punt i final.

Les pastilles amb propietats hipnòtiques, anticonvulsionants, sedants, relaxants musculars i amnèsiques tenen també una cosa bona: després de prendre-te-les, estàs obligada a dormir almenys set hores seguides. Uau. Set hores sense interrupció, i per prescripció mèdica. Això no és una medicina, és una benedicció.

Si no descanses set hores com a mínim, pot passar que t’ataqui una amnèsia que t’impedeixi recordar què coi vas fer després de prendre’t el medicament i abans d’anar-te’n al llit. O sigui, pot passar que oblidis la batuda diària per tot el pis a la recerca de mitjons bruts escampats pel parquet, pel terra del lavabo i per dins de la nevera.

Definitivament, aquestes pastilles són un regal del cel.

4 Comentaris a No hi donem més voltes

 1. cesc's Gravatar cesc
  23 juny 2010 , 10:16 | Enllaç permanent

  Més d’un te’n demanarà el nom ;-)

  En fi, qur almenys et vagin bé per controlar l’equilibri

 2. Eva Piquer's Gravatar Eva Piquer
  23 juny 2010 , 14:23 | Enllaç permanent

  Ja has vist, Cesc, que hi va haver pròrroga, però només d’un dia…

 3. cesc's Gravatar cesc
  25 juny 2010 , 14:01 | Enllaç permanent

  No passa res, ser flexibles és una manera de reivindicar la nostra mediterraneitat, i quina setmana millor per a fer-ho que la setmana de Sant Joan? ;-)

 4. Equip Criatures.cat's Gravatar Equip Criatures.cat
  1 juliol 2010 , 22:23 | Enllaç permanent

  Si t’ha agradat aquesta entrada, vota-la aquí: http://www.premisblocs.cat/bloc/168 (pots votar el blog en conjunt i cada article per separat)

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Les paraules i la vida

Vaig parir el blog per parlar amb alegria de la feina, la vida i les dificultats per casar una cosa i l’altra. D’aquí en va néixer el llibre ‘La feina o la vida’. Ara hi penjo coses que escric quan em cal posar paraules a la vida.

 • El llibre

 • Hemeroteca