El nen, les nines i el sexe de les joguines

dimecres, 14 abril

Al·leluia: finalment has trobat un cotxet de ninos que no és de color rosa. No tens res en contra del rosa, que consti. Ni penses que el rosa sigui un color exclusiu de les nenes. Hauries pogut comprar perfectament un cotxet rosa per a la criatura de dinou mesos que volta per casa teva i que ja sap on té el cap, el nas, els ulls, les mans, els peus, el cul i el penis.

No tens res en contra del rosa, però detestes els estereotips sexistes. Els cotxets per a ninos són de color rosa perquè els fabricants de joguines sí que associen el rosa a les nenes, i sí que creuen que només les nenes es dediquen a passejar ninos i nines. I fent els cotxets de color rosa, aconsegueixen que ben poca gent regali un cotxet a un nen. Als nens els pertoquen els cotxes, sense diminutiu que valgui.

La dona de la botiga on has trobat l’únic cotxet vermell que els quedava (estava tapat per una dotzena de cotxets roses) t’ha confirmat que els vermells van molt buscats, perquè als nens de l’edat del teu fill i del sexe del teu fill els encanta traginar ninots amunt i avall. I t’ha explicat que una altra joguina que entusiasma els infants mascles són els carrets de neteja amb escombra, recollidor, cubell i pal de fregar.

O sigui que els homes tenen una tirada natural cap a les escombres, ves qui ho diria. Encara serà veritat que si d’adults no s’impliquen en les tasques domèstiques és per culpa de les dones, que els frenen les ganes innates de netejar perquè ells no ho fan tal i com elles volen.

El teu nen ha flipat amb el cotxet vermell. S’ha passat la tarda passejant-hi ninos. Ara l’un, ara l’altre i ara tres alhora, emulant els soferts pares de trigèmins. Només ha aparcat una estona el nou joguet per posar-se a fer anar l’escombra i la pala de veritat, recollint molles de galeta del terra de la cuina. Val a dir que hi té força traça: potser sí que ho porten a la sang.

Tens clar que aviat regalaràs al teu fill petit un carret de neteja, perquè no en perdi el costum. Com hi ha déu que li compraràs una escombra de joguina. Ni que sigui de color rosa.

8 Comentaris a El nen, les nines i el sexe de les joguines

 1. Gloriadsn's Gravatar Gloriadsn
  14 abril 2010 , 10:45 | Enllaç permanent

  uiiiii, que identificada em sento jaja, el meu fill petit acava de fer 2 anys, pero el tiò li va “cagar” un cotxet, però si, era rosa i que, jo no vaig trobar cap de un altre color, el va “cagar” perque el de les meves dues filles estava ben xafat de tant fer-lo servir, y en Pau li encantava o sigui que cap problema, cotxet per ell, tot i que he de dir que flipo perque en el meu cas, veig que en Pau li agraden molt mes les motos, grues, excavadores….. i el cotxet :D, però veig que realment “tira” cap a les coses de “nen”, jo evidentent el deixo amb el que ell vol, i si li agrada el cotxet rosa doncs endevant (tot i que part de la familia es va extrenyar que el tio “cagués” un cotxet rosa per en Pau).
  La escobmra i la “vayeta”(?¿) li deixo la de veritat directament… realment no se si embrut més que neteja jaja, però si que hi te traça si…

 2. SM's Gravatar SM
  14 abril 2010 , 10:57 | Enllaç permanent

  Confirmo el testimoni de la botiguera: el meu fill està fascinat per l’escombra i el pal de fregar. I també per fer cuinetes amb olles i cassoles, el carret del supermercat…

 3. evawin's Gravatar evawin
  14 abril 2010 , 11:07 | Enllaç permanent

  Al nostre petit (quasi 12 mesos) també li encanten les escombres i la “fregona”(li vull regalar un kit quan faci l’any), però alguna vegada li he donat una nina i no en fa gaire cas. En canvi es torna boig amb les motos i els cotxes. És qüestió de genètica que els seus gustos vagin cap als típics juguets de nens?

 4. Ester's Gravatar Ester
  14 abril 2010 , 11:13 | Enllaç permanent

  jajajaj que bon aquest article Eva!!! A en Pau els cotxets no li agraden, encara que si li agradessin tampoc tindria cap problema, però l’escombra, la fregona,etc.. uffff jo escombro i ell desescombra XD
  Aixo si com diu la Glòria, ell tira més als camions, cotxes, grues i altres estris masculins..

 5. xip-xap's Gravatar xip-xap
  14 abril 2010 , 12:37 | Enllaç permanent

  Jo també ho confirmo!!! Les feines de la casa en generals els encanten als meus dos “mascles”, tant al de gairebé quatre anys com al de dos. La rentadora els té fascinats…
  El cotxet de les nines, els Reis Mags en van trobar un de taronja, sovint ha servit, però, per a passejar pilotes i cotxes de joguina, també, que de fet són les seves passions.
  I el rosa i el verd són els dos colors preferits del gran!

 6. trini's Gravatar trini
  14 abril 2010 , 13:02 | Enllaç permanent

  Doncs a les meves filles no els agrada gens les escombres. Els cotxets, sí.

  I el que els fa flipar són els draps de cuina! Però quan n’agafen un, el passen per damunt de la taula o del terra. Deuen ser manies que ens veuen dels pares.

 7. pesol's Gravatar pesol
  14 abril 2010 , 15:23 | Enllaç permanent

  Doncs aprofitant aquesta entrada… Jo estic farta de que tota la roba de bebe hagi de ser rosa o blava!!! No és que li tingui mania a cap color (potser el rosa una mica, bastant ;P) però perquè no hi pot haver la mateixa varietat de roba verda, groga, marró que de rosa i blau???

 8. Marta's Gravatar Marta
  15 abril 2010 , 16:40 | Enllaç permanent

  A casa el cotxet va funcionar molt bé, però el carret de neteja no. Prefereix l’escombra i la pala o la galleda i la baieta de debò. Són incomparables.

  Pel que fa a la roba, n’hi ha per avorrir el rosa i el blau. Sobretot el rosa que als nens encara se’ls pot vestir amb colors vistosos. Les nens han d’anar monocolors.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Les paraules i la vida

Vaig parir el blog per parlar amb alegria de la feina, la vida i les dificultats per casar una cosa i l’altra. D’aquí en va néixer el llibre ‘La feina o la vida’. Ara hi penjo coses que escric quan em cal posar paraules a la vida.

 • El llibre

 • Hemeroteca