No era una apendicitis, era una criatura

dimecres, 17 març

Les notícies sobre mares que arriben al moment del part ignorant que estaven prenyades gairebé no són notícia: n’hi ha una cada setmana. Als Estats Units fins i tot existeix un programa de tele titulat Jo no sabia que estava embarassada.

A tu no t’entra al cap que a una dona li pugui passar per alt un embaràs al tercer trimestre, quan la panxa és a punt de rebentar i l’àlien que portes dintre et demostra amb cops i contorsions diverses que el piset se li està fent petit. Però vaja, acceptem que sí, que algunes de les mares que asseguren que no eren conscients del seu estat diuen la veritat.

L’últim cas (potser penúltim, ja) que ha saltat als mitjans de comunicació mereix una entrada en aquest blog: Kelly Bottom, una nord-americana de Kentucky, va anar al lavabo de casa seva perquè li feia mal la panxa, va tenir allà mateix i per sorpresa un part vaginal, va tallar el cordó umbilical amb unes tisores, va ficar el nounat al cotxe i se’n va anar a buscar el fill gran a l’escola. El nen, de set anys, va estar a punt de desmaiar-se en veure la mare acompanyada d’un germanet. Després la dona va conduir fins a l’hospital. Quan hi van arribar, ella encara sagnava.

“Havia de recollir el meu fill perquè, si no ho feia jo, no ho hauria fet ningú”, va declarar la partera. Ni tan sols es va plantejar avisar una ambulància: “Vaig pensar que me’n podia sortir sola”. Quan el pare de les criatures va veure les cinc trucades perdudes al mòbil, la feina ja estava feta.

9 Comentaris a No era una apendicitis, era una criatura

 1. Marta Rafecas's Gravatar Marta Rafecas
  17 març 2010 , 11:16 | Enllaç permanent

  No ho entenc… A veure, les que heu estat embarassades: és possible no assabentar-se’n??!?!?!

 2. Mònica's Gravatar Mònica
  17 març 2010 , 12:59 | Enllaç permanent

  Impossible és dir poc… Sembla increïble que puguin passar de debò casos com el que expliques, Eva!

 3. Eva Piquer's Gravatar Eva Piquer
  17 març 2010 , 13:32 | Enllaç permanent

  He llegit no sé on que, estadísticament, hi ha més parts per sorpresa que parts de trigèmins. Hi ha dones que tenen una mena de regla durant tot l’embaràs. I la panxa potser passa desapercebuda si ets molt i molt grassa. Però i els cops de la criatura? Amb què els confonen, amb recargolament de budells?

 4. anna's Gravatar anna
  17 març 2010 , 13:55 | Enllaç permanent

  Hi ha qui diu que té una veïna o una coneguda que li ha passat però jo no m’ ho acabo de creure!!Els canvis en el cos son importants, mooolt importants(pits,PANXA…) i després els moviments del nen…Jo no m’ ho crec,ho sento!!!

 5. martacl's Gravatar martacl
  17 març 2010 , 14:57 | Enllaç permanent

  Lo dels moviments és relatiu… a la meva primera filla gairebé ni la notava! Entre els 5 i els 7 mesos vaig estar angoixada perquè no la sentia, però em deien que tot anava bé… jo fins i tot bebia sucs i prenia coses dolces per “fer-la moure”, però res… em deien que es movia poc i molt suau.
  Després ja no m’en vaig preocupar… una vegada al dia prenia algo molt dolç, i aleshores la notava una mica… i em donava per satisfeta. Però si no ho hagués fet, no m’hagués enterat! (dels moviments! de l’embaraç si! però com diu l’Eva, la panxa pot passar desapercebuda, i els pits poden no canviar gaire, i si tens una mena de regla….)

 6. Eva Piquer's Gravatar Eva Piquer
  17 març 2010 , 18:23 | Enllaç permanent

  Els més fort d’aquesta història no és que la dona parís per sorpresa, sinó que tot seguit agafés el nounat i se n’anés a recollir el fill gran a l’escola…

 7. Ellen's Gravatar Ellen
  17 març 2010 , 22:43 | Enllaç permanent

  Home, m’ho podria creure si és un primer embaràs, però d’un segon? no sé…

 8. MonicaEster's Gravatar MonicaEster
  19 març 2010 , 7:54 | Enllaç permanent

  És molt fort!!!! i la dona va tallar el cordó, va agafar el cotxe, va anar a buscar al seu fill gran i cap a l’hospital… a fer una petita revisió. A mi el cos em va canviar totalment!!!!! i els moviments els vaig notar molt!!! i els pits!!!! sembla increible, oi? sempre q escolto una noticia d’aquestes flipo!!!!!!!

 9. Gloriadsn's Gravatar Gloriadsn
  20 març 2010 , 9:55 | Enllaç permanent

  a mi també em sembla fort, sobretot el final d’embaras….

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Les paraules i la vida

Vaig parir el blog per parlar amb alegria de la feina, la vida i les dificultats per casar una cosa i l’altra. D’aquí en va néixer el llibre ‘La feina o la vida’. Ara hi penjo coses que escric quan em cal posar paraules a la vida.

 • El llibre

 • Hemeroteca