El Meu Primer Dubte: compro iogurts a preu d'or?

dimarts, 9 març

Ets al súper, davant la nevera dels iogurts. Quatre iogurts naturals de marca blanca costen cinquanta cèntims. Quatre iogurts naturals de marca bona costen el doble: un euro. Quatre iogurts naturals especials per a nadons costen sis vegades més: tres euros. Dit d’una altra manera: pel preu de quatre iogurts amb llet de continuació per al petit de la casa, tens vint-i-quatre iogurts de marca no-t’hi-fixis per a tota la família, nadó inclòs.

La pediatra et va dir que li podies donar tranquil·lament iogurts normals i corrents, dels de tota la vida. A l’escoleta menja iogurts normals i corrents per berenar (amb el que cobren, ja li podrien donar iogurts de luxe, però vaja). No té gaire sentit que tu li compris iogurts caríssims per a bebès mimats.

Però, ai, els senyors Iogurt et fan saber que han millorat la recepta dels seus iogurtets especials: ara presenten una fórmula encara més adaptada als nadons, que els aporta tot allò que necessiten en les dosis justes. En concret, contenen calci i vitamines que ajuden a enfortir els ossos (i els altres iogurts, no?), així com àcids grassos essencials per a la salut. Es veu que n’han reduït considerablement els greixos saturats i els sucres.

Recordes haver llegit més d’una vegada que això de Mi Primer Comesdigui és una presa de pèl. Que fins i tot una colla de pediatres van alertar per escrit que aquests superiogurts no són pas millors que els altres, per bé que ens indueixin a creure-ho. Diuen que estan fets amb llet adaptada per confondre el personal, quan haurien de dir que porten llet enriquida (té lògica: has de ser ric per poder-los pagar).

Ara que t’hi fixes, l’envàs blau dels iogurts infantils és ben mono. I potser sí que no són res de l’altre món, però segur que tampoc faran cap mal al teu estimat mamon. Et sap greu que t’aixequin la camisa, però et fa cosa estalviar justament en el petitó. Li fas aprofitar la roba dels seus germans sense remordiments, però amb l’alimentació no s’hi juga. Total, és l’últim fill que tens i aviat es farà gran. Acabes ficant al carro dos packs de iogurts especials per a nadons, que valen tant com quaranta-vuit iogurts sense marca. Però sentir-te bona mare no té preu.

No la saben llarga ni res, els senyors Iogurt.

12 Comentaris a El Meu Primer Dubte: compro iogurts a preu d'or?

 1. Anna's Gravatar Anna
  10 març 2010 , 10:58 | Enllaç permanent

  Bé, nosaltres no tenim aquest problema. La nostra filla és al·lèrgica a les proteïnes de la llet de vaca, per tant només li comprem iogurts de soja, que són més cars que els “normals”. Jo ni miro el preu, com no tinc més remei…

 2. Laia's Gravatar Laia
  10 març 2010 , 12:07 | Enllaç permanent

  Quanta raó que tens, Eva!
  i el millor del cas és que abans de tenir criatures sempre ens havíem mirat per sobre l’espatlla els incauts, perdó incautes (assumim-ho, hi caiem encara més les mares que els pares) que queien en aquests paranys…qui estigui lliure de comprar productes-especials-per-a-nadons-tot-i-que-sabem-que-són-una-presa-de-pèl, que llenci la primera pedra (enriquida, millorada, amb aloe vera i nova textura).

 3. cleta's Gravatar cleta
  10 març 2010 , 12:22 | Enllaç permanent

  Sí, tots hem caigut alguna vegada (o moltes vegades) en aquest parany comercial, ja sigui amb aliments o amb cremetes, o productes innecessaris… Però, sortosament, la nostra pediatra ja ens va comentar que aquest iogurts que pretenen vendre a preu d’or no només no són millors que els alres, sinó que contenen més greixos saturats (tot i que ara ens volen fer creure que els han millorat…). O sigui que, si he de pagar més per uns iogurts, ho faré per uns que sé que tenen una alíssima qualitat, tant pel que fa al iogurt en sí mateix, com per com ha estat produït: els de la fageda.

 4. catty's Gravatar catty
  10 març 2010 , 14:14 | Enllaç permanent

  jo li vaig donar el pit a la nena durant 1any, i la pediatra em va dir que com havia anat tan be la lactancia, no era necesari que seguis amb la formula de llet, i que tot eren estrategies comercials, que era millor donar-li llet de vaca, aixo si em va dir que els yogurts li compres ensucrats pq sempre tindran menys sucre del que tu li posis, i s’em va quedar tant lo de l’estrategia comercial… que em fa una rabia pensar que alguna vegada li vaig comprar d’aquets….

 5. Anna's Gravatar Anna
  10 març 2010 , 14:50 | Enllaç permanent

  Doncs nosaltres ens vam animar a comprar una iogurtera que fa uns iogurts boníssims. Primer els feiem amb llet de continuació i ara amb llet fresca. Amb un iogurt i un litre de llet fas 8 iogurts. La veritat és que m’he acostumat a fer-los el diumenge i en tinc per tota la setmana… per cert, us la recomano!!!

 6. Aliel's Gravatar Aliel
  10 març 2010 , 17:17 | Enllaç permanent

  Jo també he comprar quelcom expres per a nadons, amb la consequent contradicció, creus que t’enganyen per que consumeixis i a l’hora: i si és veritat, que és millor que el iogurt que et donaven els teus pares?
  Aquells iogurts envasats en vidre, amb els que que feien servir la iogurtera ja que erem 3 germans, crec cinserament que amb els iogurts normals, els que avui som pares ben sans em crescut i visitan la coperativa de La Fageda et queda clar que el iogurt ben fet no té misteri, si la llet és de qualitat.

 7. Cristina's Gravatar Cristina
  10 març 2010 , 21:31 | Enllaç permanent

  A nosaltres el pediatre ens ha dit que millor que prengui els de tota la vida, realment no val la pena pagar més.

 8. Ellen's Gravatar Ellen
  10 març 2010 , 22:45 | Enllaç permanent

  Aix, quanta raó tens!! Jo no només compro els adaptats sinó que a més hi llenço la meitat a les escombraries, què hi farem, a la meva filla no li agraden gaire els iogurts… cada dia em repeteixo que començaré amb els normals però després acabo comprant sempre els de nadons…

 9. lila29's Gravatar lila29
  11 març 2010 , 14:16 | Enllaç permanent

  A la Keila els adaptats tampoc li agraden. De fet mai he tingut manies i tampoc n’hi comprava, però me sogra i ma mare vinga a comprar productes d’aquests…fins que es van cansar d’haverlos de tirar. Si és que ens intenten fer anar per on volen…

 10. Nina Chan's Gravatar Nina Chan
  25 setembre 2010 , 13:44 | Enllaç permanent

  Ale! Doncs jo ara us deixaré la meva aportació sobre els iogurts La Torre, de Sallent. Són els iogurts del meu home i són bonissims!! Al igual que a l´Anna el meu ninu té alèrgia a la proteïna de llet de vaca, sort que és passatger, pq quan pugui donar-li sé de bon tros quin li donaré, jeje…

  Si no coneixeu quins són aquests iogurts, aqui teniu la pàgina web per donar-li una ullada: http://www.agrofresc.com.

  Fins aviat marones!! ;)

 11. joan carles's Gravatar joan carles
  9 gener 2012 , 16:54 | Enllaç permanent

  Sóc un fan dels iogurts La Torre i si encara els vols fer més bons els deixes to
  mbats a la nevera 4 o 5 dies, si, si tombats a 90º, quan l’obris et veus l’aigua i despres et menges el iogurt que ha quedat condensat…BONISSIM!

 12. ester's Gravatar ester
  15 gener 2014 , 12:52 | Enllaç permanent

  Jo compro iogurts de l’Hacendado, que m’agraden fins i tot més que els del Danone…

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Les paraules i la vida

Vaig parir el blog per parlar amb alegria de la feina, la vida i les dificultats per casar una cosa i l’altra. D’aquí en va néixer el llibre ‘La feina o la vida’. Ara hi penjo coses que escric quan em cal posar paraules a la vida.

 • El llibre

 • Hemeroteca