Ai, mare: la culpa és dels virus

divendres, 12 març

No ho pots evitar: sempre que un fill se’t posa malalt, te’n sents culpable. Perquè el vas deixar anar poc abrigat, o perquè el vas fer abrigar massa. Perquè no el vas dotar d’un cos immune a virus i bacteris. Perquè portes el petit a l’escola bressol, que és un cau de microbis. Perquè, amb les presses, no li fas un suc de taronja cada matí, ni a ell ni als seus germans. Perquè n’ets la mare que el va parir.

Aquesta setmana de la gran nevada, els has tingut tots quatre en fora de joc. Va començar el menut i han anat caient per ordre cronològic invers. Símptomes: mal de cap, mal de coll i febre. La pediatra ha decidit que dos d’ells prenguin antibiòtic, per atacar una possible complicació bacteriana. Òbviament, et culpabilitzes per estar-los donant antibiòtics en lloc de boletes d’homeopatia de les que ho curen tot (a casa dels altres) sense efectes secundaris.

T’ho hauries de mirar pel cantó positiu. Per exemple, potser t’ha arribat el moment de canviar de feina. Fa temps que penses que hauries d’haver estudiat medicina en lloc de periodisme. Bates blanques en lloc de pantalles en blanc. Ara, amb vint anys a cada cama i un currículum farcit de pràctiques sanitàries en família, estàs més que preparada per plegar del diari i muntar un hospital.

5 Comentaris a Ai, mare: la culpa és dels virus

 1. Mònica's Gravatar Mònica
  12 març 2010 , 9:11 | Enllaç permanent

  Eva,
  com deies l’altre dia, a les empreses haurien de valorar el títol de mare i el d’inferemera o metgessa de capçalera, perquè en sabem un niu, de virus i bacteris!
  Si muntes l’hospital, deixo l’editorial i m’ofereixo a ser la infermera en cap!

 2. 12 març 2010 , 10:22 | Enllaç permanent

  No deixis el periodisme Eva, ni en broma! (A veure si el sé penjar al meu estrenat facebook). Desitjo que “marxin” els virus.

 3. Gemma's Gravatar Gemma
  12 març 2010 , 13:12 | Enllaç permanent

  Per molt bé que ho volguem fer sempre hi ha el dia que cauen malalts, és inevitable. Jo tanta dieta equilibrada i la setmana passada tres cops de urgències a Vilafranca, a Barna, i sabeu que li passava?que el nen estava plé de caca!!. Em volia fondre quan el segon metge em pregunta: señora, ¿por qué trae al niño a urgencias?, pues porque tengo miedo que haga una apendicitis. Tranquila señora, el niño tiene que hacer caca, mucha, mucha caca.Quantes vegades he pensat que hauria d’haver estudiat per metge-mestre-profe institut-.
  Eva, ni parlar de deixar la teva professió, ens vé de conya a tots i totes!!!

 4. MonicaEster's Gravatar MonicaEster
  12 març 2010 , 15:56 | Enllaç permanent

  Aiiii Eva, nosaltres tb hem tingut els dos peques amb els virus aquest, mal de cap, mal de coll i febre!!!! La pediatra m’ha dit q aquest cop res d’antibiotics, a no ser q la cosa es compli, i de moment tot va millor. NO deixis d’escriure ehhhh!!!!!!!! ets molt bona!!!Petonets i bon cap de setmana. AHHHH la setmana vinent farà més bo!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Cristina's Gravatar Cristina
  13 març 2010 , 23:31 | Enllaç permanent

  Nosaltres també estem igual, quan hem acabat amb la febre d’un comença la diarrea de l’altra. Que bé que aniria un metge a la família!!!

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Les paraules i la vida

Vaig parir el blog per parlar amb alegria de la feina, la vida i les dificultats per casar una cosa i l’altra. D’aquí en va néixer el llibre ‘La feina o la vida’. Ara hi penjo coses que escric quan em cal posar paraules a la vida.

 • El llibre

 • Hemeroteca