Que tremoli l'enemic: els germans es barallen

diumenge, 28 febrer

Un diumenge vas enxampar la teva filla insultant un dels nens que corren per casa. No era el primer cop: ja s’havien insultat com bons germans més vegades de les que estaries disposada a reconèixer. Però aquell dia la nena va deixar anar una paraulota curiosa: li va dir que era un capsigrany. Te’n vas sentir culpable, per no perdre el costum: potser n’havies fet un gra massa regalant als teus fills la col·lecció sencera, des del primer número, de la revista Cavall Fort. A la nit vas somiar que la nena deia a l’altre germà que era un galifardeu. Sort que el nadó de casa encara no havia nascut. Si no, potser li hauria tocat sentir que era un gamarús.

Al costat de les eternes disputes fraternes, hi ha instants fugaços d’autèntica germanor. És durant aquests segons de glòria quan t’infles d’orgull familiar. Mi-te’ls, quin goig de criatures. Són tan ben parits tots quatre que, si mai es barallen, ho fan amb insults nostrats.

3 Comentaris a Que tremoli l'enemic: els germans es barallen

 1. 28 febrer 2010 , 21:04 | Enllaç permanent

  Fantàstic Eva, em permets que t’elogiï amb cor d’àvia? quina creativitat, humor i quin ingeni que tens! Tan de bo segueixin sempre amb aquests insults…

 2. 1 març 2010 , 1:59 | Enllaç permanent

  Perdona, Eva. He escrit malament… volia dir enginy. He estat capsigrany.

 3. trini's Gravatar trini
  1 març 2010 , 13:00 | Enllaç permanent

  Aquests insults se senten a dir moltes vegades en els capítols de Les Tres Bessones també. I la veritat, què vols què et digui, me’ls estimo més que moooooooooooooolts d’altres.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Les paraules i la vida

Vaig parir el blog per parlar amb alegria de la feina, la vida i les dificultats per casar una cosa i l’altra. D’aquí en va néixer el llibre ‘La feina o la vida’. Ara hi penjo coses que escric quan em cal posar paraules a la vida.

 • El llibre

 • Hemeroteca