La mama va en pijama, i què?

dimecres, 24 febrer

Un col·legi de Belfast, a Irlanda del Nord, ha renyat les mares dels alumnes perquè tenen el costum d’acompanyar els nens al matí sense haver-se tret el pijama. El director del centre creu que no són formes, que és una falta de respecte cap a la institució i un mal exemple per als fills.

Als Estats Units també són moltes les mares que encara porten el pijama quan deixen els nens a l’escola. Però les nord-americanes es queden tota l’estona dins del cotxe: ningú els veu ni el modelet ni les lleganyes. Des de fora només se les reconeix per la gorra de beisbol. Després tornen a casa, es dutxen sense criatures a la vista, es pentinen com cal, es posen l’uniforme de working woman i se’n van volant cap a la feina.

Tu no sortiries al carrer en pijama ni en cas d’incendi, però entens que ho facin algunes mares desesperades d’una i altra banda de l’Atlàntic. Només tenen dos braços i dues mans i, quan es lleven, no arriben a tot: o controlen que els nens esmorzin i es vesteixin i agafin la cartera i es rentin les dents, o es dutxen i es vesteixen elles amb el risc que es faci l’hora de marxar i el més calent sigui a l’aigüera.

Als matins es tracta de sobreviure com sigui. L’objectiu és sortir de casa quan toca. En pijama o amb un mitjó per corbata, tant se val.

12 Comentaris a La mama va en pijama, i què?

 1. Natàlia's Gravatar Natàlia
  24 febrer 2010 , 12:49 | Enllaç permanent

  Dutxar-se a soles és un luxe asiàtic a l’abast de molt poques (que conegui)!!!!!

  Poder dutxar-te sense 4 ulls que t’examin, et llancin objectes a la banyera i no deixin de preguntar-te quan anirem a jugar al parc, hauria d’estar reglat pel govern!!!!

 2. Eva Piquer's Gravatar Eva Piquer
  24 febrer 2010 , 12:58 | Enllaç permanent

  I sense presses… Uau! Cada matí m’he de dutxar en un obrir i tancar d’aixeta (i amb una criatura que volta pel lavabo i s’espanta cada cop que crido “no!” des de sota l’aigua perquè és a punt d’agafar l’escombreta del vàter).

 3. MonicaEster's Gravatar MonicaEster
  24 febrer 2010 , 15:46 | Enllaç permanent

  Je, je , je, dutxar-se sense presses??? jo ja ni recordo l’últim cop q ho vaig fer… de totes formes prefereixo dormir menys q sortir d casa en pijama. Aiiii, no se em sembla raro i poc educatiu, jo no deixo q els meus fills (o jo) sortin d casa en pijama, a no ser q el Rei Carnestoltes en ho demani, es clar!!!!!!!!

 4. Eva Piquer's Gravatar Eva Piquer
  24 febrer 2010 , 15:52 | Enllaç permanent

  Una amiga del Facebook m’ha confessat que ella ha anat algun cop amb pijama sota l’abric a portar el seu nen a l’escola. I un altre amic del FB, company de feina, diu que algun cop s’ha tornat a ficar al llit després d’haver deixat la nena al col·le. Val a dir a favor d’ell que a la nostra feina no entrem gaire d’hora (però pleguem molt tard, snif).

 5. 25 febrer 2010 , 1:29 | Enllaç permanent

  Jo sé d’algú que es posa el xandall damunt del pijama. Bé, gràcies per aquest post. Al llegir-lo m’has ajudat a valorar el que tinc ara. Però, és clar que també m’has fet enyorar els fills quan éren petits. Fuig el temps..!

 6. Irina's Gravatar Irina
  26 febrer 2010 , 0:25 | Enllaç permanent

  Ha ha! m’ha cridat l’atencio el titol perque tinc una amiga que ho fa! Pero no surt del cotxe, no li cal. Jo crec que tambe ho faria, pero tampoc sortiria del cotxe…i no vivim gaire lluny de Belfast…! Deu ser tradicio irlandesa…?
  I dona la casualitat que fa unes setmanes que estic veient a noies d’entre 12-18 anys que van amb pantalons de pijama pel carrer…sembla que es moda… i s’esforcen per combinar be els colors amb el jersei que portin…(al principi vaig pensar que potser baixaven a la botiga a comprar una ampolla de llet o ves a saber que…i els feia mandra canviar-se, pero despres ja les veia per tot arreu. De fet, son molt macos, i no son gaire diferens d’uns pantalons normals, a part de que son mes fins i que estem a 0 graus…
  Per cert, acabo topar amb aquest blog Eva, i el trobo molt interessant! felicitats!

 7. CARME's Gravatar CARME
  26 febrer 2010 , 9:38 | Enllaç permanent

  No han pensat en llevar-se mitja hora o tres quarts abans de cridar als nens? Si ho proveu, és un “mal rotllo” perquè també ens agrada dormir, però funciona!

 8. Emma's Gravatar Emma
  27 febrer 2010 , 23:38 | Enllaç permanent

  Jo em llevo a les 6 del matí per poder dutxar-me i preparar el bibe!!

 9. Eva Piquer's Gravatar Eva Piquer
  28 febrer 2010 , 21:10 | Enllaç permanent

  Sí, Irina, es veu que ara s’està posant de moda entre els adolescents fer servir els pijames per anar pel carrer! Que bé que m’hagis descobert!

  I sí, suposo que és el que fem la majoria de mares: llevar-nos abans per poder-nos arreglar mínimament abans de despertar les criatures…

  Gràcies a totes pels comentaris!

 10. cleta's Gravatar cleta
  28 febrer 2010 , 22:02 | Enllaç permanent

  A més, que no acabo d’entendre això de que després de deixar les criatures a l’escola se’n tornen cap a casa per arreglar-se com cal per anar-se’n a treballar… O bé els fills entren molt d’hora al col·legi o bé elles entren tardíssim a la feina… Quina pèrdua de temps anant amunt i avall! Jo em llevo mitja hora abans per poder-me dutxar, vestir i preparar tot el que hagi de preparar abans de sortir de casa i dur la petitona a la llar d’infants. I després cap a la feina amb un coet al cul… Això sí, compto amb la valuosa ajuda del pare de la criatura, que gairebé sempre la vesteix. :-)

 11. Eva Piquer's Gravatar Eva Piquer
  28 febrer 2010 , 22:04 | Enllaç permanent

  Als Estats Units els nens entren a l’escola molt d’hora, crec. Aquí, jo entro tard a la feina (de fet, no tinc hora d’entrada… ni de sortida, per desgràcia!), però tampoc em sortiria a compte tornar a casa a dutxar-me. A part que no deixaria mai de la vida que ningú em veiés amb el careto que faig quan em llevo, abans de passar per la dutxa!

 12. Roser's Gravatar Roser
  5 març 2010 , 8:46 | Enllaç permanent

  Hahaha… La de vegades que vaig a portar el nen a l’escoleta amb el meu pijama del Mickey Mouse a sota la jaqueta!! Només la part de dalt, però! http://criatures.cat/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Les paraules i la vida

Vaig parir el blog per parlar amb alegria de la feina, la vida i les dificultats per casar una cosa i l’altra. D’aquí en va néixer el llibre ‘La feina o la vida’. Ara hi penjo coses que escric quan em cal posar paraules a la vida.

 • El llibre

 • Hemeroteca