Màster empresarial d'estar per casa

dimecres, 17 febrer

maretreballadoraokAlguns empresaris amb prejudicis (i amb dos o tres o quatre fills que no cuiden ells) creuen que contractar dones és un mal negoci. Santa ignorància: una persona capaç d’organitzar una família és l’eficiència en estat pur, perquè està entrenada a fer mil coses alhora i a treure el màxim partit de cada segon. Deu de cada deu mares (i alguns pares, no em facis dir quants) aprovarien amb bona nota un màster en direcció i gestió d’empreses. Només els falta el diploma per penjar al despatx.

Dit això, també és cert que costa Déu i ajuda ser al cent per cent a tot arreu. A la feina penses en els nens, a casa no et treus del cap els merders laborals. Entre reunió i reunió, truques a la pediatra perquè et diagnostiqui una otitis infantil a distància. Seria millor dur el malaltó a la consulta, però l’omnipresència encara no es compra a les farmàcies, ni a cap mercat il·legal, que tu sàpigues. Almenys per telèfon no li encomanaran els virus de les sales d’espera, és un consol.

De matinada, quan finalment el nen deixa de plorar pel mal d’orella, t’aboques a l’ordinador per respondre mails i avançar feina. Tard o d’hora se’t creuaran els cables: posaràs cinc gotes a l’orella esquerra del teu cap de secció i enviaràs la criatura per correu electrònic a la quinta forca.

6 Comentaris a Màster empresarial d'estar per casa

 1. Natàlia's Gravatar Natàlia
  17 febrer 2010 , 10:34 | Enllaç permanent

  Ara que em trobo buscant feina vaig acudir a uns professionals per actualitzar el curriculum, em van aconsellar que omitís el fet que era mare per tal de trobar feina…ho trobo molt fort!!!!

 2. cleta's Gravatar cleta
  17 febrer 2010 , 12:47 | Enllaç permanent

  Eva, senzillament GENIAL!

 3. Piruet's Gravatar Piruet
  17 febrer 2010 , 14:51 | Enllaç permanent

  Molt bé !

  A mí, un dels dos grans sindicats catalans (vaaa, no cal dir noms teniu el 50% de possibilitats…) no em va renovar perquè estava embarassada ! I el meu cap inmediat tenia la dona embarassada per parir el mateix mes que jo… o sigui que ni per aquesta banda li va tocar la fibra i es va veure identificat….. Paraules seves: “Dona, és que estant embarassada m’ho poses difícil….”. He pensat en ell quan he llegit això de “empresaris amb prejudicis (i amb dos o tres o quatre fills que no cuiden ells)”.

 4. Ellen's Gravatar Ellen
  19 febrer 2010 , 12:55 | Enllaç permanent

  jaja, em recorda el meu cap amb tres fills que no cuida. Quan li vaig dir fa un mes que tenia visita al ginecòleg per controlar l’embaràs, em va dir si no podia haver-hi anat a les vacances del Nadal!!!

 5. cleta's Gravatar cleta
  19 febrer 2010 , 14:13 | Enllaç permanent

  Piruet, Ellen, si no fos perquè també visc en aquest món, em deixaríeu de pasta de boniato… Però la veritat és que és realment increïble que passin aquesta mena de coses. :-(

 6. neuetes's Gravatar neuetes
  20 abril 2010 , 22:26 | Enllaç permanent

  El meu cap (pare de tres criatures que tampoc cuida) quan vaig dir que anava a fer una visita al ginecòleg per controlar l’embaràs em va preguntar: “i que t’han de fer?”. Impresentable.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Les paraules i la vida

Vaig parir el blog per parlar amb alegria de la feina, la vida i les dificultats per casar una cosa i l’altra. D’aquí en va néixer el llibre ‘La feina o la vida’. Ara hi penjo coses que escric quan em cal posar paraules a la vida.

 • El llibre

 • Hemeroteca