Els microbis i la mala mare

dimarts, 1 desembre

Les escoles bressol tenen un problema: no accepten criatures malaltes. I les criatures de bolquers tenen un vici: col·leccionar microbis. Quan els nens estan bons, penses que l’opció de l’escoleta és la millor. Els nanos hi van feliços, hi aprenen moltes coses i juguen amb personetes de la seva mida, mira que bé.

Però quan se’t posa un fill malalt, t’ataca un instint perillós: et vénen ganes de plegar definitivament de la feina, per poder cuidar la canalla les 24 hores cada cop que enxampin algun virus. De passada, no t’hauries de preocupar per trobar cangurs titulars i suplents, ni per mobilitzar els avis sempre que el termòmetre s’enfila, ni hauries de donar explicacions al teu cap de secció si has de dur el nen a la pediatra, ni hauries de trucar a casa cada dos per tres per saber com està el malaltó i per controlar que li donin els medicaments a l’hora que toca.

Si et dediquessis al cent per cent a les criatures, deixaries de sentir-te culpable per abandonar-les quan més et necessiten. Però llavors tampoc tindries excusa per fugir cames ajudeu-me cap a l’oficina el dia que els nens estan pesadets de mena i tu et sents gairebé feliç pel fet de tenir una vida adulta que et permet ser alguna cosa més, a banda de la mare que va parir els teus fills.

2 Comentaris a Els microbis i la mala mare

 1. Mey's Gravatar Mey
  2 desembre 2009 , 22:45 | Enllaç permanent

  Eva, jo estic “full time” a casa. No tinc problemes quan un nen es posa malalt. Estic jo i encantada. Però també hi ha dies que una voldria escapar-se. Ho hem parlat. Intentem viure i fer-ho bé. Això és el important.

 2. Carme's Gravatar Carme
  3 desembre 2009 , 6:38 | Enllaç permanent

  Felicitats pel blog! De fet, passa sovint que quan estàs a la feina penses que hauries d’estar amb els fills i quan estàs a casa amb aquelles escenetes penses lo bé que estaries a la feina i la mà de coses “productives” que podries estar fent. Me’n recordo sovint d’un poema de Benedetti que tracta l’amor: “…resumiendo, me siento jodido y radiante; quizás más lo primero que lo segundo, pero también viceversa”

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Les paraules i la vida

Vaig parir el blog per parlar amb alegria de la feina, la vida i les dificultats per casar una cosa i l’altra. D’aquí en va néixer el llibre ‘La feina o la vida’. Ara hi penjo coses que escric quan em cal posar paraules a la vida.

 • El llibre

 • Hemeroteca