Una victòria diferent – Premi Josep Pla 2002

dimarts, 3 novembre

Destino, 2002.

Una victòria diferent és una novel·la sobre la intel·ligència, la felicitat i la certesa que la intel·ligència no fa la felicitat. L’Ada és una dona superdotada que, després de perdre la mare i de patir un daltabaix sentimental que la tritura per dins, converteix el desig de tenir un fill en el motor de la seva nova vida. La recerca d’un home que la deixi embarassada esdevé alhora una lluita per derrotar el seu quocient intel·lectual. L’Ada, que sempre s’ha sentit en fora de joc, se sap minoria en un món governat per la majoria absoluta. Prefereix que el seu fill o filla sigui més normal i, per tant, més feliç. Amb un estil àgil i una alternança de plans narratius, l’obra guanyadora del premi Josep Pla 2002 gira al voltant d’un personatge cerebral i amb certes obsessions compulsives que és víctima de la pròpia incapacitat de fer-se estimar. Una victòria diferent és una novel·la rodona plena de triangles.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>