L'infern és ple de bones intencions

dimecres, 18 novembre

Els nens dels anys setanta vau gaudir d’avenços mèdics que no podien ni somiar les generacions anteriors, però, ai, també us va tocar el rebre. Us van extirpar les amígdales gairebé per sistema, vau prendre antibiòtics que us van tenyir les dents, vau plegar de mamar massa aviat perquè semblava que les llets artificials ja feien el fet, i, a les consultes dels pediatres, us tenien hores rere les pantalles de raigs ics, com si fossin innòcues. Hi anàveu a fer-vos una revisió de control, sense estar malalts, i en sortíeu amb una sobredosi de radiació que vés a saber quins efectes acabarà tenint en la vostra salut. El negoci del Robert i les cabres.

Sempre penses que qualsevol dia aniràs a fer-te una nova radiografia i cauràs fulminada allà mateix, perquè ja hauràs superat el límit de radiació suportable pel cos humà. Diuen que ara la dosi que s’utilitza és mínima, però és que a tu només et deu faltar mitja gota per fer vessar el vas: encara recordes les tertúlies que mantenien els teus pares amb el doctor Segura mentre t’estaves dreta darrere la pantalla, deixant-te irradiar de cap a peus.

Els pares ho feien amb la millor de les intencions, tu diràs. De la mateixa manera que tu t’has pres dues tongades d’un antibiòtic que t’ha curat un parell de mastitis disposades a amargar-te la lactància del teu quart fill. Però avui un metge diferent del que te’l va receptar t’ha espantat: assegura que l’antibiòtic en qüestió podria provocar problemes en les articulacions del nen. Ves quina gràcia. Tu ja li has intentat dir que la quantitat que passa a la llet és mínima, que això del perill dels medicaments durant la lactància té molt de mite, però ell ha apel·lat als seus estudis de medicina i fins i tot ha contraatacat amb una mena de bíblia mèdica on posa clarament, amb totes les lletres, que una dona lactant no es pot prendre el que tu ja t’has pres.

Tens motius fonamentats per creure que la maleïda bíblia conté informació caducada, però has marxat de la consulta ben acollonida, repetint deu mil vegades en veu baixa que no retrauràs mai més als teus pares aquelles sessions eternes de raigs ics.

4 Comentaris a L'infern és ple de bones intencions

 1. 18 novembre 2009 , 22:36 | Enllaç permanent

  Eva, gràcies per aquest humor que s’agraeix quan cau el vespre i de dia també.
  Una abraçada agraïda,
  Victòria

 2. David Viñas's Gravatar David Viñas
  19 novembre 2009 , 14:04 | Enllaç permanent

  Molt bo, Eva. M’has recordat que porto tota la vida dient que sóc al·lèrgic a la penicil·lina perquè això hem van dir de petit, però ara, quan ho explico als metges, hem diuen que no s’ho creuen, que als anys seixanta hi va haver molts falsos diagnòstics en aquest sentit. Total, que vaig anar a fer-me proves i ara ja m’han assegurat que sóc al·lèrgic… a les abelles i a les vespes. De la penicil·lina no hem van dir res.

 3. Alba Padró's Gravatar Alba Padró
  20 novembre 2009 , 10:47 | Enllaç permanent

  ejemmm! no sé de que em sona aquest tema ;-)

  alba

 4. coral's Gravatar coral
  5 desembre 2009 , 14:12 | Enllaç permanent

  Eva, moltíssimes felicitats per aquest bloc! Em sento tan identificada amb el que expliques que… aix!! I això que jo només tinc una criatura…, de moment!

  Per cert, per si mai et tornes a trobar amb metges que dimonitzen determinats medicaments en relació amb la lactància (jo me n’he arribat a trobar que m’han dit que ni paracetamol, em podia prendre…), pots consultar aquest web, molt fiable:
  http://www.e-lactancia.org

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Les paraules i la vida

Vaig parir el blog per parlar amb alegria de la feina, la vida i les dificultats per casar una cosa i l’altra. D’aquí en va néixer el llibre ‘La feina o la vida’. Ara hi penjo coses que escric quan em cal posar paraules a la vida.

 • El llibre

 • Hemeroteca