La Mònica

dissabte, 28 juny

Ella era poc més gran que jo, estudiava la carrera que jo acabaria fent i concursava en el meu programa preferit. No li va tocar una feina fàcil: havia de defensar un cas que tothom considerava indefensable. Però se’n va sortir prou bé, va demostrar que hauria estat una advocada brillant i aquella experiència li va permetre començar a treballar al costat del mestre Puyal. (Els exconcursants de Gran Hermano també troben sortides laborals: cobren per barallar-se a les ordres de Xavier Sardà. El paral·lelisme és simptomàtic; el diagnòstic, demolidor.)

El pas de Mònica Terribas per Vostè jutja, el 23 d’abril del 1987, va determinar de forma decisiva el futur professional d’aquesta articulista. Dos mesos després, quan vaig haver de triar una facultat universitària, encara em durava l’enlluernament per aquella noia que s’expressava amb una fermesa admirable i amb més convicció de la que tindré mai jo. M’hi vaig emmirallar, en la Mònica. Sempre més he seguit a distància la trajectòria d’aquella estudiant de Ciències de la Informació que ja es veia que arribaria allà on volgués arribar.

Divendres, a Dies de tele, Terribas va recordar el seu paper de concursant defensora a l’enyorat Vostè jutja. Han passat setze anys, la tele ha canviat molt (massa) i ara ella condueix al 33 La nit al dia, un informatiu unànimement aplaudit que s’aparta, com de la nit al dia, de l’oferta televisiva que trobem a la mateixa hora en altres cadenes.

“M’interessa saber per poder explicar”, diu Terribas per justificar la vocació que l’ha dut a practicar un periodisme ben entès, a les antípodes de les variants més degenerades de l’ofici. Ella, però, no condemna del tot programes com Hotel Glam. “Són una conseqüència de la dinàmica del mercat. Hi ha hotelglams a la literatura, a la música i a la política, però només demonitzem la televisió.”

No ha canviat: seria capaç de defensar amb bons arguments la tele indefensable d’avui en dia.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>