Bons propòsits

dimecres, 1 gener

Cada cop que estrenem calendari, les aprenents de Bridget Jones es proposen deixar de fumar, fer la guerra als quilos de més, desfer-se d’andròmines, donar tota la roba que no es posen, estalviar, anar al gimnàs tres cops per setmana, ordenar les fotos en àlbums, aprendre a programar el vídeo i “establir una relació positiva amb un adult responsable”.

Joan Barril i Joan Ollé, en el llibre Bons propòsits, ens suggereixen que anem a missa i n’aplaudim els millors moments, que demanem en una sabateria dues sabates del mateix peu o que passem comptes amb nosaltres mateixos i després ens posem a la venda a veure qui ens compra.

Els que tallen el bacallà televisiu podrien aprofitar l’entrada al 2003 per fer-se un seguit de bons propòsits. Així, si més no, passarien els pròxims dotze mesos amb remordiments per no estar complint el que s’havien proposat. A continuació, deu idees.

Abstenir-se de comprar nous formats de programes de telerealitat, ni cap nova edició dels reality shows ja coneguts. Donar oportunitats a la música que es cuina fora de l’acadèmia de Gestmusic (tres quarts d’hora després de les campanades, l’única oferta musical de la nit era Chenoa a TVE i Chenoa a Antena 3 TV, i en els dos canals interpretava la mateixa cançó). Jubilar José Manuel Parada. Donar vacances indefinides a Pedro Ruiz. Multar els magazins que convidin el germà de Francisco o l’amant del pare de Jesulín. Rebaixar en un noranta-nou per cent la dosi diària de crònica rosa. Procurar que la dignitat de María Teresa Campos vagi més enllà del boicot a Gran Hermano. Deixar d’emetre de tant en tant per afavorir la desintoxicació dels teleaddictes. Posar en dubte que l’audiència sigui un contenidor afamat d’escombraries i omplir el prime-time amb programes presumptament minoritaris, que potser deixarien de ser-ho. Demanar disculpes no només per les interrupcions publicitàries sinó també (i sobretot) per la programació normal.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>