Okey Mackey?

divendres, 3 gener

Mentre els forenses de CSI (Tele-5, dilluns) mitifiquen el valor de les proves científiques com a única via per retirar a algú la presumpció d’innocència, el detectiu Vic Mackey (TV3, dissabtes) converteix en culpable qui li dóna la gana, perquè en el seu món ningú pot demostrar el contrari.

Les sèries juguen a ensenyar que hi ha policies bons i policies dolents, però a Vic Mackey tots són dolents. No és que el protagonista falsifiqui proves per enxampar els delinqüents (això avui en dia ho fa tothom), sinó que assassina a sang freda el policia que gosa denunciar-lo.

Els guionistes podrien ser els mateixos que van redactar la llei antiterrorista: Mackey fa apologia de la violència i la tortura per resoldre un interrogatori, i humilia els companys que encara creuen en la pressió psicològica en lloc de la pressió d’un cop de puny o de culata.

El detectiu ha topat de moment amb dos opositors a la seva particular croada del mal contra el mal: el capità Aceveda i l’agent Julian Lowe. El capità no intenta desemmascarar-lo per principis, sinó per fer carrera política. A més, té tanta pressa per ser regidor que utilitza armes igual de brutes que les de Mackey, i a sobre perd perquè té tan poca moral com el seu rival però menys experiència en l’art de la corrupció. L’agent Lowe sí que és integre: és jove, negre, creient i està al servei de la comunitat per damunt de tot. Però Mackey li troba de seguida el punt feble: el noi té tanta por que se sàpiga que és homosexual que prefereix empassar-se la integritat abans que veure com es fa pública la seva tendència.

Ningú pot discutir que la sèrie té missatge. Un missatge que ells venen com a provocador i no deixa de ser barat i populista, és a dir, molt eficaç per a un públic que ha d’acceptar que provoca més escàndol la sortida de l’armari d’un guàrdia civil que la sortida de la presó de Roldán, un director de la guàrdia civil molt més corrupte que Vic Mackey.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>