Virginitat

dilluns, 30 desembre

La Nina s’ha enfadat amb els alumnes d’Operación Triunfo perquè estan més pendents de les càmeres i de fer-se famosos que no pas d’estudiar i millorar tècnicament. Dimecres el claustre de professors va convocar una reunió de crisi. Els van esbroncar perquè no treballen prou i viuen massa condicionats pel fet que allò que fan o deixen de fer pot sortir per la tele. Els van dir que no han de pensar tant en els espectadors, ni en la imatge que es té d’ells fora de l’acadèmia, ni en si quan en surtin seran més o menys coneguts que el Bisbal i la Chenoa junts. “A mi me la suen, les càmeres”, havia exclamat la Nina hores abans, indignada perquè els alumnes no aprenen a ignorar-les, com si fos de veritat una acadèmia i no un programa de televisió.

El problema és que OT és un programa de televisió i no una acadèmia. Els professors potser ho han descobert ara, però la resta de mortals, inclosos els tretze alumnes que hi queden, ho hem sabut sempre. Ho diu el mateix títol: s’hi va a triomfar, no a aprendre. (Si de passada els concursants aprenen quatre coses, millor, però no és de cap manera l’objectiu final.) Aquests nois i noies han viscut des de casa el fenomen d’OT1 i no se’ls pot exigir una innocència que ja havien perdut abans de presentar-se al càsting. Demanar-los que oblidin la presència de les càmeres és demanar-los un impossible: s’hi juguen massa, davant les càmeres, per fer com si no existissin. A més, ells ho tenen fàcil per actuar, perquè saben quan els enfoquen i quan no. Si hem de buscar espontaneïtat, encara és més probable trobar-la entre els concursants de Gran Hermano, que són filmats les 24 hores sense descans.

L’Inma de GH potser havia arribat a oblidar en algun moment que la filmaven, quan explicava a tothom que estava tan i tan enamorada de l’argentí Matías. Ara ja sap que ha fet un ridícul majúscul. El desengany pot ser el mateix, però el ridícul s’amplifica si es fa per la tele.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>