Tots som Pedrito

dimecres, 11 desembre

Tots els excessos són dolents. Prendre un vas de vi al dia és bo per a la salut, però prendre’n un darrere l’altre és fatal. Veure Pedro Ruiz a la careta de presentació d’Una altra cosa a TV3 té la seva gràcia, però haver-lo d’aguantar durant dues hores i mitja a TVE no en fa gens, de gràcia.  Sobretot quan el posen a conduir un especial que forma part d’una operació de maquillatge tan descarada que no pot ser-ho més. “Avui Televisió Espanyola intentarà ser la televisió de tots els espanyols, de qualsevol ideologia, pensament i condició”, va dir Pedrito al principi. Va ser un intent frustrat: la gala de dimarts, sumada a la compareixença d’Aznar de dilluns, va confirmar que TVE és la televisió dels espanyols, sí, però només d’aquells que encara ara votarien el PP.

A Todos somos Galicia, Pedro Ruiz va tenir un únic objectiu: deixar clar que el compte corrent que servia per recaptar fons no era de Televisió Espanyola sinó que anava a parar directament als pescadors afectats. Ho va repetir tant que fins i tot al meu veí fatxa li va quedar clar que aquella gala era només un rentat d’imatge de la televisió pública.

Pedro Ruiz ignora que està de moda parlar de pressa. Els guionistes nord-americans han augmentat la velocitat dels diàlegs perquè els personatges semblin més intel·ligents. El de La noche abierta continua parlant a poc a poc, en el to transcendent de sempre. Diu literalment: “Aquesta és una conversa, o un tema, o una disquisició, que s’entaularà i es resoldrà quan sigui el moment.” Té el detall d’allargar les frases perquè puguem fer zàping sense perdre’ns res.

Va ser així com vaig descobrir la ubiqüitat de Luz Casal, que actuava a la gala per Galícia al mateix temps que se sotmetia a una entrevista terapèutica al costat d’Andreu Buenafuente i Santi Millán. Tant per tant, em vaig quedar a Una altra cosa. Però em temo que qualsevol dia hi sortirà Pedrito reclamant més quota de pantalla.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>