Pingu amb petroli

dissabte, 7 desembre

La gent que diu que només mira documentals d’animals té menys credibilitat que Fraga i Rajoy junts. O bé s’han empassat tantes vegades l’anunci de Scottex que podrien escriure una tesi sobre la relació entre els gossos i el paper higiènic, o bé s’han fet addictes als trossos de La batidora (Antena 3 TV) on es veuen dos hipopòtams en ple intent de copular o dues girafes en ple intent de copular o dues formigues en ple intent de copular (els senyors de La batidora no s’hi maten gaire, a l’hora de fer la selecció d’imatges).

Ho admeto: no havia vist mai un documental sobre pingüins. El que més s’hi acostava eren els capítols del Pingu al Club Super 3. Ingènua de mi, em pensava que les aventures del Pingu i la Pinga reproduïen la vida quotidiana dels nens i nenes, amb algun detall adaptat a les característiques de l’espècie, com ara quan el Pingu construeix un iglú, pesca o juga a hoquei sobre gel.

Però aquesta setmana he vist a La 2 un documental sobre pingüins africans i he quedat glaçada. Si és cert que compartim el 99 per cent dels gens amb els ratolins (i es veu que sí), el genoma dels pingüins deu ser calcat al nostre. Perquè els pingüins urbanites de Ciutat del Cap, que conviuen amb els humans a la platja i a la ciutat, tenen uns costums idèntics als de les persones. Ells també porten els fills a l’escola bressol (no vaig aclarir si els falten places públiques de 0-3 anys) i, quan arriba l’hora, també han de convèncer els fills perquè se’n vagin de casa. La diferència més remarcable és que ells són monògams i una parella els dura tota la vida.

Al principi em va costar distingir el documental d’un capítol del Pingu, i cap al final el vaig confondre amb un telenotícies: un buc petrioler s’enfonsa prop de Ciutat del Cap i dicta una sentència de mort per als pingüins. Els supervivents són evacuats per terra, mar i aire, fugint de la marea negra. Sort que no els traslladen a la Galícia de Fraga.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>