Ni un pam de net

dilluns, 9 desembre

Els reality shows s’estenen com una taca negra i contaminen gairebé tota la programació de gairebé totes les cadenes de gairebé tot el món mundial. A remolc del format de Gran Hermano, proven sort dotzenes de reality shows de segona generació, com una variant austríaca on els habitants de la casa-plató han de viure amb els diners que guanyen fent de taxistes. Ja se’n prepara l’adaptació espanyola: aviat Madrid s’omplirà de taxis amb càmeres. Els clients que aspirin a uns quants minuts de fama fins i tot agrairan que el conductor agafi el camí més llarg.

Hi ha persones que desconfien dels taxistes i n’hi ha que es refien massa dels productors televisius. Un d’ells va convèncer trenta anglesos que deixessin la feina i visquessin a Londres durant un any, com a concursants d’un programa de Channel 4. L’incentiu era un premi de 150.000 dòlars. Un cop reunits, els van explicar les regles del joc. Els participants, dividits en tres equips, s’havien d’espavilar per aconseguir menjar, allotjament i diners: guanyaria el primer equip que recaptés un milió i mig de dòlars. Més que un concurs, era una estafa: no hi havia cap contracte amb Channel 4. Això sí, una productora va comprar els drets de la història per fer-ne un documental. Ara els britànics podran veure (a Channel 4, justament) el reportatge titulat La gran estafa del reality show.

Als Estats Units, les que se senten enganyades són vint dones que competien en una presumpta segona edició de Qui vol casar-se amb un milionari. Les participants van conèixer el milionari i la majoria se’n van enamorar, o ho van fer veure. Just abans que l’home anunciés quina de les dones havia triat per casar-s’hi, elles van rebre una notícia: el suposat milionari era en realitat un paleta amb un sou justet (com Bustamante quan només el coneixien a casa seva). El programa, ja gravat, s’emetrà per la Fox. Segons diuen, la reacció d’algunes concursants és tot un poema.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>