Masclismes

divendres, 13 desembre

“Ara ja no crec en l’amor”, va dir la Mari Luz, amb resignació, al final del capítol d’Amors emès dijous. Quan era jove estava convençuda que l’amor no tenia barreres i, en contra de la seva família, va decidir tirar endavant la relació amb el Paco, un gitano “pels quatre costats”. La parella va tenir tres fills que han assumit com a pròpia la cultura gitana. A la Mari Luz, en canvi, encara li costa d’acceptar-ne certes pràctiques, com el fet que els homes puguin sortir amb la colla i les dones s’hagin de quedar tancades a casa, esperant-los.

“Els gitanos vivim l’amor d’una forma molt especial. Només en podem tenir un, però és per a tota la vida”, va explicar el Paco, que parla en català i treballa al departament d’Ensenyament, controlant que els fills de la població gitana vagin a l’escola. Ell reconeix que dóna poc marge de moviment a la Mari Luz, ni tan sols li agrada que treballi fora de casa. “Les nostres dones sempre van acompanyades, no els donem gaire llibertat. Poden anar soles a la perruqueria, però res més. No els donem l’oportunitat que marxin. Són per a nosaltres i per a tota la vida, i això és intocable.” Admet que té una actitud masclista, “però en el bon sentit de la paraula”. Caram.

Un masclisme encara pitjor és el de Gran Hermano. Dijous els teleespectadors van expulsar el Gustavo amb el 48,1% dels vots. Aquest exboxejador, lluny de tenir una dona per a tota la vida, presumeix d’haver-ne tingut una darrere l’altra. Quan va entrar a la casa tenia nòvia, però un cop a dins se’n va oblidar i va fer edredoning amb la Sonia (la que assegura haver estat enrotllada amb Bertín Osborne). La jugada li va sortir prou bé: al plató de Mercedes Milá, tenia les dues dones pendents d’ell. El Gustavo es va limitar a posar cara de bon nen i a no tancar-se cap porta. “Qui sap com aniran les cosetes”, va dir. Ja tindrà temps per anar-hi pensant. I programes de tele per anar-ne parlant.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>