El nou Uri Geller

dimarts, 24 desembre

Va ser un moment d’impacte, televisivament parlant. Dos minuts després que sortís la grossa de Nadal, a Antena 3 TV van obrir el cofre tancat amb tres claus on, sis dies enrere, havien guardat un llibre amb la predicció anotada per Anthony Blake. I, sí, allà hi havia escrit el 8.103. Un cop d’efecte rodó. A l’il·lusionista mediàtic li va tocar la grossa, tot i que no hagués comprat ni una trista participació del número guanyador.

Ho confesso: vaig arribar a valorar la possibilitat que Blake tingués de debò poders paranormals. Jo, que sóc descreguda de mena. Al cap d’una estona ja estava convençuda que allà hi havia trampa, i em feia vergonya haver estat a punt d’empassar-m’ho. Tampoc és que en descobrís el truc, però és més lògic pensar que es tracta d’una il·lusió que no pas que algú pot endevinar els capricis de l’atzar.

Fa trenta anys, la tele era en blanc i negre i José María Iñigo tenia una audiència que avui seria impossible de repetir, ni que s’empesquessin un concurs amb tan ressò com el primer Gran Hermano i el primer Operación Triunfo junts. El 7 de setembre de 1974, més de vint milions d’espectadors van doblegar culleres i van arreglar rellotges gràcies als presumptes poders del mentalista israelià Uri Geller, convidat al programa Directísimo.

L’encert d’Anthony Blake és equiparable als miracles televisats d’Uri Geller, amb la diferència que llavors tot Espanya va doblegar culleres i diumenge només els que tenien posada Antena 3 TV es van deixar enganyar pel mentalista gallec, que s’autoanomena “mag de la ment”.

Al vespre, el propietari de l’administració de loteria número 90 de Barcelona, Joan Pallars, va explicar a Josep Cuní (Coses que passen, TV3) una veritat del seu ofici: ningú pot dir avui quin número sortirà demà. Les paraules assenyades del senyor Pallars van contrarestar la suposada intuïció de Blake. Però no dec ser l’única que ha afegit a la carta als Reis un joc de Màgia Borràs.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>